Στο Δημαρχείο της Λάρισας βρέθηκε αποστολή του Δήμου Φοινίκης από την Νότια Αλβανία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Φοινικαίων κ. Χρήστο Κίτσο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής. Σημειώνεται ότι στο Δήμο Φοινίκης κατοικούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, μέλη της Ελληνική εθνικής μειονότητα της Αλβανίας.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και σε συνέχεια προηγούμενης αποστολής του Δήμου Λαρισαίων στον Δήμο Φοινίκης, όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δυο δήμων και υποστήριξης σε διάφορους τομείς (κοινωνικής πολιτικής , πολιτικής προστασίας και γενικότερα στην παροχή τεχνογνωσίας αλλά και βοήθειας όπου είναι εφικτή).

Στην συνάντηση των δυο δημάρχων συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας με στόχο την στήριξη των κατοίκων του Δήμου Φοινίκης και συμφωνήθηκε ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν ουσιαστικά τα μέλη της μειονότητας.

Στην συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, μετείχαν εκ μέρους του δήμου Λαρισαίων οι αντιδήμαρχοι Σωτ. Βούλγαρης και Γ. Αλεξούλης και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων κ. Θεόδωρο Γαντζούδης και από το Δήμο Φοινίκης η κα Κατερίνα Θόδωρη και ο κ. Χρήστος Θανάσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω