Στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στο στρατόπεδο της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμου (ΔΑΚ), πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας, τιμώντας τη μνήμη του Προστάτη τους, Άγιο Ὁσιομάρτυρα Δαμιανό τον ἐν Κισσάβω, στον ομώνυμο ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Βασίλειος, όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου, τόνισε την αξία της δημιουργίας των μοναστηριών που ίδρυσε ο Άγιος, ενώ στάθηκε στο μαρτύριο του Οσίου και στην προσφορά του στον Ελληνισμό τα δύσκολα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας στον τόπο μας.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και της Επίσημης Δοξολογίας, ακολούθησε μία λιτή δεξίωση προς τιμήν των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος δήλωσε:

“Είναι τιμή για μένα να παρευρίσκομαι στον ομώνυμο Ναό, γιορτάζοντας τη μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρα Δαμιανού τον εκ Κισσάβω. Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση τον Διοικητή της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), Σμήναρχο (Ε) Σωτήριο Ταμπάνα. Ο Άγιος Οσιομάρτυρας Δαμιανός να σκέπει και να προστατεύει όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της μονάδα, να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στα καθήκοντά τους”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω