Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα πλαίσια το προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Let´s go increase skills of 21st Century”, επισκέφτηκε την πόλη Vasto στην Ιταλία από 3/4 έως 9/4.

Συμμετείχαν επίσης, αποστολές από την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Τσεχία. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 2 εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές.

Κατά την παραμονή στην πόλη του Vasto οι ομάδες συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου όπως προγραμματισμός μικρών ρομπότ. Πήραν μέρος σε ξενάγηση στην πόλη του Vasto. Ενημερωθήκαν για θέματα της πόλης στο χώρο του Δημαρχείου από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο τουρισμού. Όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν την πόλη L’Aquila. Επιπλέον, οι μαθητές και οι καθηγητές έκαναν ποδηλασία και κανό στον ποταμό Tirino. Αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών όλων των αποστολών για την ειρήνη. Οι μαθητές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Το ταξίδι στο Vasto και στη Ιταλία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές. Η φιλοξενία των Ιταλών εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω