Επίσκεψη στα Γραφεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔΘ) κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Κατά την συνάντηση η κ. Καραλαριώτου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση, τα μέλη της και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως:

  • η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης που προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο που ισχύει από το 2017 ενώ ακόμη δεν εφαρμόζεται,
  • η μισθολογική καθήλωση των εξ ΕΠΥ/ΕΜΘ προερχομένων Αξιωματικών στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ σήμερα έχουν προαχθεί μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού,
  • τον κίνδυνο αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) εξαιτίας ενός παρωχημένου νόμου του 1974 που προβλέπει κατάληψης ορίου ηλικίας στο βαθμό Υπαξιωματικού στα 50 έτη,
  • την αποκατάσταση βαθμολογικής εξέλιξης Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ καταταγέντων από το έτος 1984 έως το έτος 1993 και έντευθεν,
  • τη ρύθμιση της βαθμολογικής Εξέλιξης Αξκών Ειδικών Καταστάσεων Αποφοίτων ΑΣΣΥ σύμφωνα και με την τελευταία δικαστική απόφαση,
  • την ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά όλου του προσωπικού των Ε.Δ. στις αντίστοιχες ειδικότητες που ισχύουν στους λοιπούς εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Τέθηκε στην κ. Καραλαριώτου ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τα αυτονόητα.

Αφουγκραζόμενη τα προβλήματά μας, η κ. Ρένα Καραλαριώτου αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δήλωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Έλληνα Στρατιωτικού αποτελεί χρέος της Πολιτείας, αποτελεί χρέος όλων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζουν την Ελλάδα των αξιών, της τιμής και του καθήκοντος. Εγγυώνται την ασφάλεια του Έθνους αλλά και την ενότητα που χρειαζόμαστε ως λαός ιδίως σε αυτή τη συγκυρία.

Τέλος η κ. Καραλαριώτου εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τη βαθιά της ευγνωμοσύνη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την σπουδαία συνεισφορά τους στην πατρίδα τονίζοντας ότι η μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κρατά ψηλά τη σημαία της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της δύναμης και της ισχύος της πατρίδας μας υποσχόμενη να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο, στην αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη.

Την κ. Ρένα Καραλαριώτου συνόδευε ο Σχης ε.α. κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων, Διοικητής της Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών Κουτσόχερου αλλά και άριστος γνώστης της πάσης φύσεως στρατιωτικών θεμάτων.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γώγος Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού κ. Στεργιούλας Αντώνιος, ο Ταμίας κ. Κυρίτσης Δημήτριος και τα Μέλη κκ. Γίτσας Γεώργιος και Αθανασόπουλος Φώτης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω