«Λέτε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους διασωληνωμένους και “εργαλειοποιεί” επικοινωνιακά την πανδημία. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει προσωπικά το ρίσκο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού!!!

740 είναι διασωληνωμένοι, 632 συγκεντρώσεις κάνατε τις προηγούμενες 50 μέρες! Ποιός εργαλειοποιεί την πανδημία;»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την ανάσχεση της πανδημίας και τη στήριξη των οικονομικά πληγέντων, προσθέτοντας:

«Είστε το μόνο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη, που έχετε ως μοναδικό θέμα αντιπολίτευσης την πανδημία! Το πρόβλημα δεν είναι δημοσιονομικό. Το πρόβλημα είναι υγειονομικό. Η Ελλάδα, από άποψη εμβολιασμών αναλογικά με τον πληθυσμό, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ, από άποψη απωλειών ανθρωπίνων ψυχών, βρίσκεται στις τελευταίες».

Όσον αφορά τις διατάξεις για την πανδημία, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε ότι πρώτη η Ελλάδα  διαθέτει δωρεάν self-test σε κάθε πολίτη ανά εβδομάδα. Πολύ θετική χαρακτήρισε τη διενέργεια ελέγχου PCR στους υπόχρεους για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρατάσεις κρίσιμων διατάξεων σε σχέση με την πρόσληψη και μετακίνηση επικουρικού υγειονομικού προσωπικού των Τοπικών Μονάδων Υγείας και του ΕΟΔΥ, όπως και στην παράταση συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών, τόνισε ότι:

«Ματαιώνονται όλοι οι πλειστηριασμοί έως 13.5.2021 και αναστέλλονται οι κατασχέσεις κύριας κατοικίας μέχρι 31 Μαΐου 2021.

Ενεργοποιείται για τους δανειολήπτες επιχειρηματίες το πρόγραμμα “Γέφυρα 2” με 8μηνη επιδότηση της δόσης των δανείων.

Παρατείνεται η διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων των επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή.

Παρατείνεται το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρατείνεται το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων προμήθειας θερμαντικών σωμάτων σε επιχειρήσεις εστίασης».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στον τουρισμό, επισήμανε τις ρυθμίσεις για την πιστοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων από κρατικό φορέα σχετικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων covid, που θα προσφέρουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας:

«Η επόμενη χρονιά θα είναι ασφαλώς καλύτερη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εργάζεται, όπως και σήμερα, αδιάλειπτα και εντατικά, για να φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Το εθνικό σχέδιο ανθεκτικότητας και ανάπτυξης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, θα οδηγήσει τη χώρα όχι μόνο στη μετα-covid εποχή αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα».

Δείτε την ομιλία του κ. Κέλλα μέσω του παρακάτω link: https://youtu.be/9zX2EQrfqyE

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω