«Λίγες περιοχές στη χώρα, έχουν καταφέρει να θεωρούνται συνώνυμες ενός προϊόντος και η Ραψάνη είναι μια από αυτές. Σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, εκατοντάδες παραγωγοί, με οδηγό το μεράκι και την αγάπη τους για το αμπέλι, μας προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα, όπως το κρασί, μέσα από τα οποία ταξιδεύουν τη Ραψάνης σε ολόκληρο τον κόσμο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα, από τον χαιρετισμό, που απηύθυνε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού Ραψάνης, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εξαιρετικά, τοπικά κρασιά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση, ύστερα από δυο χρόνια περιορισμών, που επέβαλλε η πανδημία, ανέφερε, πως πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ανταμώνουμε και να γιορτάζουμε, αναδεικνύοντας τις παραδόσεις και τα τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αμπελοκαλλιέργειας για την τοπική οικονομία, τονίζοντας:

«Η Ραψάνη, καθώς και η ευρύτερη περιοχή των Τεμπών, φημίζονται για τα αμπέλια και το ποιοτικό κρασί, που παράγουν, τα οποία αποτελούν και βασικά συστατικά της τοπικής οικονομίας.

Τη σπουδαία ιστορία της περιοχής, που έχει γραφτεί μέσα από τον μόχθο και το μεράκι των παραγωγών, οφείλουμε να σεβόμαστε, να στηρίζουμε και να αναπτύσσουμε με κάθε μέσο.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο, ώστε, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και να δώσουμε νέα ώθηση στα αγροτικά προϊόντα».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διήμερο των εκδηλώσεων, που έχουν καταστήσει την Γιορτή Κρασιού, θεσμό για την περιοχή και περιηγήθηκε στα εκθεσιακά περίπτερα, συνομιλώντας με παραγωγούς και δοκιμάζοντας τοπικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω