Σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε η άγρια κόντρα του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή με τον Λαρισαίο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι δεν κρύβεται, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Βασίλη Κόκκαλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τον κ. Καραμανλή να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό ότι ψεύδεται. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για πολιτικό θέατρο από μέρους του κ. Κόκκαλη, κάνοντας αναφορά στις προβλέψεις του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Ο πλήρης διάλογος Κώστα Καραμανλή – Βασίλη Κόκκαλη

Βασίλης Κόκκαλης: Προτίθεστε να ζητήσετε την άρση ασυλίας σας για να δικαστείτε; Κρύβεστε πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος.

Βασίλης Κόκκαλης: Είστε πολύ προκλητικός.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να κάνει ερωτήσεις, να μην λέει συνθήματα. Τα συνθήματα να τα αφήσει για τα γήπεδα!

Κώστας Καραμανλής: Παίζει πολιτικό θέατρο ο κύριος Κόκκαλης.

Βασίλης Κόκκαλης: Εσείς είστε πολιτικός ψεύτης.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δημιουργείτε τεχνητή ένταση. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αρένα η εξεταστική.

Κώστας Καραμανλής: Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου. Υπάρχει το άρθρο 86 του συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών.

Βασίλης Κόκκαλης: Λέει ψέματα. Γιατί δεν συναινέσατε να γίνει προανακριτική;

Εξάλλου, εστία έντασης αποτέλεσε και το εξώδικο των εργαζομένων, με τον Κώστα Καραμανλή να εμμένει ότι πουθενά δεν υπάρχει προειδοποίηση θανατηφόρο δυστύχημα.

Βασίλης Κόκκαλης: Οι εργαζόμενοι ζητούσαν ασφάλεια. Εσείς τι κάνατε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Ήρθε εδώ να κάνει και τον κατήγορο από πάνω.

Δείτε το βίντεο:

thetoc.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω