ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

«Η Ρωσία δεν θα περιμένει μέχρι να αλλάξουν τα γούστα τους οι Βρυξέλλες, αλλά θα επικοινωνεί με μεμονωμένες χώρες της  ΕΕ που είναι έτοιμες για αυτό». Αυτό δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος με τον τρόπο αυτό απάντησε στη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «πρέπει να μιλήσουμε με τη Ρωσία με μια φωνή, η Ρωσία δεν θέλει να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θέλει να συνομιλήσει με μεμονωμένα κράτη μέλη, γεγονός που για εμάς σημαίνει πως είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε πως  όλα τα κράτη μέλη θα απαιτούν από τη Ρωσία να συνομιλεί μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς τη θέση του Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τόνισε πως: «Αυτή είναι μια απολύτως καταπληκτική λογική. Δεν ήμασταν εμείς, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική των σχέσεων που υπήρχε ανάμεσα σε εμάς και τις Βρυξελλες. Όλα καταστράφηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, σε μια τέτοια κατάσταση όταν δεν επιθυμεί να αποκαταστήσει τίποτα,είναι αυτονόητο πως δεν θα καθίσουμε και να περιμένουμε, μέχρι κάποιος να αλλάξει τα γούστα του. Θα επικοινωνήσουμε με όσους είναι έτοιμοι για αυτό».

Τέλος ο Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε πως: “«ν ακολουθήσουμε αυτήν τη λογική, του κανείς να μην μπορεί  να αποφασίσει για τις εσωτερικές του υποθέσεις του με τη Ρωσία, αλλά μόνο μέσω των Βρυξελλών,αυτό μπορεί να αποτελεί υπαινιγμό για το γεγονός πως στις Βρυξέλλες κάποιοι επιθυμούν να επιβάλουν τη γραμμή μιας επιθετικής μειονότητας σε σχέση με τον North Stream σε όλους τους υπόλοιπους».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω