Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο Θανάσης Παιδής με τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη, όπου συζητήθηκαν όλες οι ενεργητικές πολιτικές που  προωθεί η Κυβέρνηση σε έναν από τους πλέον κρίσιμους τομείς για τους πολίτες ,  ενώ παράλληλα  ο Θανάσης Παιδής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

 Η συνάντηση έγινε  στα πλαίσια της πολύ πετυχημένης δράσης της ΔΥΠΑ  ¨Ημέρες Καριέρας¨ που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 18 Νοέμβριου στη Λάρισα .

Ο Θανάσης Παιδής έθεσε με έμφαση την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των νέων, καθώς ένα  από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη εμπειρίας  . Έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση  ενός  προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για  νέους ανέργους ηλικίας 18-30 ετών.

 Ο Θανάσης Παιδής τόνισε προς  τον διοικητή της ΔΥΠΑ την παροχή επιπλέον κινήτρων ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή στην εργασία των γυναικών που παραμένουν άνεργες, καθώς είναι γνωστό ότι οι γυναίκες πλήττονται από την ανεργία συγκριτικά περισσότερο.

Είναι σημαντικό  λοιπόν  να υπάρχουν νέα προγράμματα απασχόλησης με έμφαση στις γυναίκες και στα άτομα άνω των 50 ετών.

Παράλληλα ανέφερε  την ανάγκη της σύγκλισης της εκπαίδευσης και ειδικά της τεχνικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες τις αγοράς γιατί  μπορεί το τελευταίο διάστημα να είναι σημαντική η μείωση της ανεργίας  , με τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε επενδύσεις και  να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας  αλλά  παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις  δυσκολεύονται καθως  παρατηρούν ελλείψεις εξειδικευμένων εργαζομένων είτε σε τεχνικές ειδικότητες στη βιομηχανία ειτε στον κλάδο των Logistics , καθώς  και σε τεχνολογικές ειδικότητες για τον ψηφιακό ή πράσινο μετασχηματισμό.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς εργαλεία τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, όπως και όλων εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που πρέπει να έχουν την πλήρη στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας.

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση και η ΔΥΠΑ έχουν υλοποιήσει   σημαντικές  πολιτικές πρωτοβουλίες , οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν  το προσεχές διάστημα και θέτοντας  στο επίκεντρο της προσοχής τους νέους με έμφαση στα νέα ζευγάρια.

Το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι μου» έχει ήδη τρέξει  με μεγάλη επιτυχία συμβάλλοντας   στην προσπάθεια να δοθεί  λύση  σε ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της περιόδου που διανύουμε .

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μαζί με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ, ανέπτυξαν τα προγράμματα που θα οδηγήσουν δεκάδες χιλιάδες ανέργους σε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και επιπλέον δεξιοτήτων ώστε στη συνέχεια να διεκδικηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας. Συνάμα θα επιχορηγηθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων με τα οφέλη να είναι πολλαπλά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όλα αυτά δείχνουν πως έχουν γίνει αντιληπτά τα μηνύματα των καιρών με την ΔΥΠΑ να εξελίσσεται συνεχώς σε έναν σύγχρονο οργανισμό, ο οποίος μπορεί να δίνει λύσεις συνεχώς όπου χρειάζονται.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους πολίτες, ώστε να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματά τους. Μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες θα ευημερούν» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω