Στέγη σε μονάδα ψυχικής υγείας βραχείας νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα, βρήκε ο 58χρονος Ρομ από το Αλιβέρι στη Νέα Ιωνία, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά ψυχιατρικά προβλήματα και κρατούνταν δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων από τους ηλικιωμένους γονείς του στην αυλή του σπιτιού τους, καθώς παρουσίαζε επιθετικές τάσεις.Oι ψυχίατροι που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι ο 58χρονος έχει επιληπτικές κρίσεις, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ πάσχει από χρόνιο αλκοολισμό. Αποφάνθηκαν, ακόμα, ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όμως, λόγω έλλειψης κρεβατιών στην Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική δομή βραχείας νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου και αναμένεται να παραμείνει μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι ηλικιωμένοι γονείς του 58χρονου καταδικάστηκαν την Παρασκευή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη κατακράτηση του γιου τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 58χρονος άνδρας ζούσε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, ήταν δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, έμενε σε παράγκα, έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα και όταν δεν είχε καλό καιρό έμενε στο σπίτι, όπως είπαν οι γονείς του.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και 35 χρόνια, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όταν έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, όπου και τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι. Όπως αναφέρουν τόσο οι γονείς του, όσο και συγγενείς, επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά και ενήλικες, ενώ τον έχει εγκαταλείψει η σύζυγος και τα 4 παιδιά του, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τον φροντίζουν οι γονείς του ηλικίας 75 και 79 ετών.

Περισσότερα Εδω