Σε χαλαζόπληκτες περιοχές των δήμων Κιλελέρ και Ελασσόνας βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς και να συζητήσει με τους πληγέντες αγρότες.

Μετά το πέρας των αυτοψιών, ο Λαρισαίος βουλευτής συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, για να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης.

Με αφορμή τις παραπάνω επαφές, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρέθηκα στη Χάλκη, στον Πλατύκαμπο, την Κοκκινόγη και την Καλλιθέα, για να δω από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλέον είναι στην καθημερινότητα του αγρότη. Σειρά καλλιεργειών όπως το βαμβάκι, το κριθάρι, η τομάτα, τα σιτηρά, τα αμπέλια, οι αμυγδαλιές, οι καρυδιές, οι βερικοκιές κ.α. έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Και η λαίλαπα αυτή ήρθε σε μια περίοδο που ο αγρότης πλήττεται από το πογκρόμ ακρίβειας στην ενέργεια, στα αγροεφόδια, σε όλες τις εκφάνσεις τις ζωής του.

Έγινα αποδέκτης της απόγνωσης ανθρώπων που πλέον βλέπουν ότι η χρονιά χάθηκε καλλιεργητικά και δε θα έχουν όχι μόνον για την επόμενη καλλιέργεια, αλλά για να ζήσουν τα σπίτια τους.

Συναντήθηκα και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπυρόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Είναι η ώρα της δράσης για την κυβέρνηση, αλλά και για όποιον μπορεί να συνδράμει για να αναχαιτιστούν οι δραματικές συνέπειες των καιρικών φαινομένων στην παραγωγική δραστηριότητα. Άμεσα θα ζητήσω με ερώτησή μου στη βουλή ενημέρωση για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία στο νομό Λάρισας, αλλά και να εξαιρεθεί του μέτρου της κινητικότητας ο ΕΛΓΑ, δεδομένου του κρίσιμου έργου που καλείται να επιτελέσει. Είναι αδιανόητο αυτός ο φορέας να αποδυναμώνεται σήμερα από μόνιμο προσωπικό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω