Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του έργου «Food Corridors» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT III, που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που θα αποτελέσει το κλειδί για την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης.

Ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται με άλλους έξι εταίρους την Coimbra από την Πορτογαλία (επικεφαλής εταίρος), το Kranj από την Σλοβενία, το Tartu από την Εσθονία, τη Bassa Romagna από την Ιταλία, το Szécsény από την Ουγγαρία και την Alba Iulia από την Ρουμανία, προκειμένου μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών να προκύψουν λύσεις για τη διαδρομή των τροφίμων από τις αγροτικές προς τις αστικές και περιαστικές περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο αγροδιατροφικό τομέα και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων, ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα https://larissa-food-corridors.gr/ στην οποία οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους χωρίς κόστος. Η διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να εμπλουτίζεται και με τοπικές συνταγές, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεσή της με τους τοπικούς παραγωγούς. Με δεδομένο ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει σε λειτουργία και μετά την ολοκλήρωση του έργου καλούνται οι ενδιαφερόμενες τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγοί να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων (Ιωάννης Διαμαντούλης, | τηλ. 2413-505734 | email: agran@larissa.gov.gr).

Παράλληλα, κατά το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2022, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, διοργάνωσε με επιτυχία την τελική εκδήλωση του έργου FOOD CORRIDORS με θέμα «H Τοπική Παραγωγή και Γαστρονομία στο Επίκεντρο». Επισκέπτες και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να δικτυωθούν, να αλληλοεπιδράσουν αλλά και να συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ανοιχτών εργαστηρίων και δραστηριοτήτων για τα τοπικά προϊόντα, τα οποία συνδυάζουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της γαστρονομίας με την τεχνολογία και τις σύγχρονες στρατηγικές ανάπτυξης.

Περισσότερα για το έργο «Food Corridors» μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa.gov.gr/el/food-corridors

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων (Μαρία Νικολαΐδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή | τηλ. 2413-500237 | email: euprojects@larissa.gov.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω