Ξεκίνησαν οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην πόλη των Φαρσάλων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2023,οπότε και θα έχει κατασκευαστεί στο 100% το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων για την πόλη των Φαρσάλων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «ως νέα δημοτική αρχή καταβάλλαμε υπερπροσπάθεια για να βρούμε χρηματοδότηση για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη. Εάν θέλουμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής σε μία σύγχρονη κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να έχουμε διευθετήσει τα αυτονόητα, τις βασικές δηλαδή, υποδομές για τον άνθρωπο. Η ολοκλήρωση του δικτύου θα δρομολογήσει και άλλα έργα υποδομής όπως η ασφαλτόστρωση τμημάτων του εσωτερικού οδικού δικτύου, που τόσο περιμένουν οι κάτοικοι. Να σημειώσω τέλος πως εντός των επόμενων μηνών του 2022, θα ξεκινήσει και το έργο του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τα προτεινόμενα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων αποτελούν την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ακαθάρτων της πόλης και αναμένεται να καλύψουν το σύνολο του οικισμού Φαρσάλων, ενώ δεν απαιτούνται ούτε προβλέπονται μελλοντικές επεκτάσεις. Υπάρχουν περιοχές του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού Φαρσάλων οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης, τα οικιακά λύματα αποχετεύονται σε μεμονωμένους απορροφητικούς βόθρους, όπου τα λύματα αποσυντίθενται και διηθούνται μέσα στο έδαφος, αποτελώντας έτσι σημαντική πηγή ρύπανσης του υπεδάφους, των υπογείων υδάτων, αλλά και του δικτύου ύδρευσης σε θέσεις όπου αυτό δεν είναι επαρκώς στεγανό. Οι νέοι αγωγοί του δικτύου αποχέτευσης πρόκειται να παραλάβουν τα οικιακά λύματα των περιοχών του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού Φαρσάλων οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης.

Το κόστος για την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 1.193.127,53 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., ενώ η πίστωση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω