Σε εξέλιξη βρίσκονται οι  αναβάθ­μισης της σιδηροδρομικής γραμμής ανόδου εντός της Λάρισας, από τον ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος έχει τη συντήρηση του οδικού τμήματος.

Οι εργασίες στη διάβαση της Αγιάς ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ, ενώ η έναρξη των εργασιών για την οδό Βόλου προγραμματίζεται για αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου από ώρα 7 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ώρα 8 το βράδυ.

Πρόκειται να γίνει αντικατάσταση των ελαστικών πλακών που βρίσκονται ανάμεσα από τις γραμμές, στη θέση των οποίων θα τοποθετηθεί άσφαλτο τάπητας. Ήδη μάλιστα, αυτό συνέβη στη γραμμή ανόδου της διάβασής Καραγάτση, ενώ αναμένονται να ολοκλη­ρωθούν οι εργασίες και στο άλλο ρεύ­μα.

Η αναβάθμιση των γραμμών έχει τέσ­σερις κατηγορίες. Εκτός από την αντι­κατάσταση των ελαστικών πλακών, παράλληλα γίνεται η αντικατάσταση σκύρων γραμμής (των πετρών γύρω από τις γραμμές), η αντικατάσταση σιδηροτροχιάς, αλλά και στρωτήρων κά­τω από τις γραμμές, όπου αυτές χρειάζονται.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω