Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαρσάλων καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Δαμιανού, του Διοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, αντιπύραρχου κ. Γιώργου Βαρδάτσικου, του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων, επιπυραγού κ. ΣπυρουΔερβένη και του αναπληρωτή του, ανθυποπυραγού κ. Γιάννη Καρακάση. Επίσης, εκ μέρους του Α.Τ. Φαρσάλων παρέστη η υποδιοικήτρια, Αστυνόμος Β’ κ. Ελένη Δαμιανού.

Ο κ. Εσκίογλου στην εισήγησή του, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των συναρμόδιων φορέων για την παρουσία τους και ευχήθηκε να υπάρξει μια ήρεμη και ανεύφλεκτη αντιπυρική περίοδος.

Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Δαμιανός αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες και ενέργειες του δήμου, ξεκινώντας από την πρόσληψη προσωπικού για την εικοσιτετράωρη φύλαξη του αλσυλλίου των Φαρσάλων.

Πρόσθεσε δε, πως υπάλληλοι της ΔΕΥΑΦ επιθεώρησαν όλα τα υδροστόμια εντός και εκτός του δάσους, καθώς και το υδροδοτικό δίκτυο αυτού και βρέθηκαν όλα να λειτουργούν κανονικά.

Από το Δήμο αλλά και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκαν δελτία τύπου προς όλους τους δημότες της περιοχής ευθύνης του Δήμου, για λήψη μέτρων προς πρόληψη πυρκαγιάς σε δάση και όχι μόνο, τονίζοντάς τους την προβλεπόμενη από την υπ αριθ. 9/21 Πυροσβεστική Διάταξη, υποχρέωση καθαρισμού από χόρτα οικοπέδων ιδιοκτησίας τους.

Δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο προς τη ΔΕΥΑ, να διαθέτει, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το αποφρακτικό όχημά της για την μεταφορά νερού προς εφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου».

Ο κ. Δαμιανός είπε επίσης ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αγοράς δύο αντλιομηχανών για τοποθέτηση στις δύο μεταλλικές δεξαμενές της νότιας πλευράς του δάσους, ώστε να είναι λειτουργικές.

Τα μηχανήματα έργων του Δήμου είναι συντηρημένα και σε ετοιμότητα μαζί με τους χειριστές τους και το διαθέσιμο προσωπικό για προσφορά βοήθειας όπου και όταν χρειαστεί στα όρια του Δήμου μας. Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, Τοπική Εφορία Φαρσάλων, έγγραφα δήλωσε οικειοθελώς την πρόθεσή του για οιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος θυμίζουμε την ύπαρξη σχετικών Σχεδίων – Ενεργειών σε περίπτωση Δασικών Πυρκαγιών αλλά και όμοιων εκκένωσης της περιοχής που βρίσκεται πλησίον του δάσους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω