Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής, σε βάρος 61χρονου διευθυντικού στελέχους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στη Λάρισα, μετά από την καταγγελία 44χρονης εκπαιδευτικού ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, αφορά τη μήνυση της 44χρονης εκπαιδευτικού που εργάζεται στο γραφείο όπου προΐσταται ο καταγγελλόμενος. Σύμφωνα με αυτή, στις 17 Σεπτεμβρίου μία προγραμματισμένη βραδινή έξοδος, κατέληξε σε βιασμό.

Μάλιστα, το φόρεμα που φορούσε την ημέρα εκείνη η γυναίκα, που είναι παντρεμένη με παιδιά, εστάλη αρχικά σε εξειδικευμένο ιδιωτικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει γενετικό υλικό από το σπέρμα του προϊσταμένου της και στη συνέχεια στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο 61χρονος -ο οποίος είναι επίσης παντρεμένος με παιδιά – παραδέχεται τη συνεύρεση, διευκρινίζοντας ωστόσο πως υπήρξε συναίνεση.

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο συνήγορος της 44χρονης κ. Θωμάς Παπαλιάγκας τόνισε πως «ο Εισαγγελέας εκτιμώντας το προανακριτικό υλικό απέδωσε τη δέουσα σοβαρότητα στις πράξεις. Η υπόθεση όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολή σοβαρή και θα προχωρήσει στην ανακριτική διαδικασία. Εδώ πλέον δε χωρούν ούτε ειρωνείες, ούτε χωρατά, ούτε συκοφαντίες, κυρίως δε χωρούν εκβιασμοί με αγωγές, μηνύσεις και αναφορές που αποσκοπούν μόνο στην κατατρομοκράτηση μαρτύρων ή και ενδεχομένως έτερων γυναικών. Είναι κλασσική περίπτωση στρεψοδικίας και αντιστροφής ενοχής».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω