Μοιράσου το αρθρο!

Επείγουσα επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών απέστειλε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά, αναφορικά με την αναγκαιότητα της αύξησης των θέσεων εξεταστών πρωτοβάθμιων επιτροπών πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι η ραγδαία μείωση του αριθμού των εξεταστών τα τελευταία χρόνια, δυσχεραίνει το καθημερινό έργο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Αναλυτικά η επιστολή της:

«Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Όπως καλά γνωρίζετε σύμφωνα με το Ν. 4850/2021 τηρείται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων Οδηγών και Οδηγών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των διενεργούμενων πρακτικών δοκιμασιών των υποψήφιων οδηγών και οδηγών από τον φορέα εξετάσεων.

Στην Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κατά το έτος 2016 υπήρχαν είκοσι ένα (21) εξεταστές πρωτοβάθμιων επιτροπών πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Από το έτος 2017 και μετά αποχώρησαν, λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης από το έργο, εννέα (9) υπάλληλοι-εξεταστές.

Ως εκ τούτου η Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων καλείται πλέον να εξυπηρετήσει τους υποψηφίους μόνο με δώδεκα (12) εναπομείναντες εξεταστές, για ένα νομό πληθυσμού άνω των 220.000 κατοίκων. Η Δ/νση είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αυξημένου όγκου των υποψηφίων και να διεξάγει εξετάσεις κάθε ημέρα, εντός και εκτός ωραρίου. Παράλληλα, η Υπηρεσία παραμένει κλειστή για το κοινό κάθε Τετάρτη, με σκοπό να διεξάγει εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εντός ωραρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο εναπομείνας αριθμός των εξεταστών (12) είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν εξετάσεις άνω των πέντε συμμετοχών, που ορίζει ο νόμος ανά μήνα. Όπως είναι κατανοητό η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει το υπόλοιπο έργο της Υπηρεσίας και προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργίας της.

Για το λόγο αυτό και κυρίως για την αποτελεσματικότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας, παρακαλούμε όπως αυξήσετε τον αριθμό των θέσεων για την πιστοποίηση νέων εξεταστών.»

Περισσότερα Εδω