Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου πιστοποιημένο σεμινάριο  στην «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή(CPR/AED, ERC) από την Επι.Ζω – Edu Life,  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Τυρνάβου.

Το σεμινάριο αφορούσε την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες/παιδιά, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Το σεμινάριο περιλάμβανε:

  • Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο), Διάλεξη για την καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) σε ολιγομελείς ομάδες των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων.
  • Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο)., Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, σε ολιγομελείς ομάδες των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων.
  • Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης) και Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη και δόθηκαν σαφής οδηγίες εφαρμογής για χρήση ετοιμότητας του Απινιδωτή του Σχολείου.

Με τη λήξη του σεμιναρίου χορηγήθηκε στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικό επάρκειας  3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC, το οποίο είναι και ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη, που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα BLS/AED provider course.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί την ομάδα του Επι.Ζω – Edu Life για την άψογη συνεργασία και τους συνεργάτες – εκπαιδευτές του για την εξαιρετική παρουσία και αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων δεσμεύεται για την επανάληψη της εν λόγω εκπαίδευσης με ανοικτή εκδήλωση για όλους τους γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω