Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας γίνεται γνωστό ότι, χθες Πέμπτη 24 του μήνα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης, για τα στελέχη και το προσωπικό, αναλυτικό Σεμινάριο παροχής Α’ Βοηθειών από την ΕΟΔΥΑ.

Εκπρόσωποι της ΕΟΔΥΑ μοιράστηκαν τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και κυρίως το όραμα και την διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά και άμεση ανταπόκριση σε παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.

Ο στόχος του Σεμιναρίου ήταν  να εφοδιάσει όλους τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών  ή  επειγόντων  παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία ή Ασθενή. Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.

Μετά από μια διεξοδική και κατατοπιστικότατη θεωρητική παρουσίαση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Αντιμετώπιση Τραυματισμών καθώς και Παθολογικών περιστατικών, ακολούθησε πρακτική επίδειξη και εφαρμογή των παραπάνω γνώσεων, με την ενεργή συμμετοχή όλων.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΔΥΑ για την πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική ενημέρωση και να τους συγχαρούμε για το έργο τους που κόντρα σε μια κοινωνία ολοένα πιο απρόσωπη και καχύποπτη, όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός, προάγει τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω