«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύπλευρος. Ιδιαίτερα ο ρόλος του δασκάλου είναι σημαντικός, καθώς αυτός αναλαμβάνει τη μόρφωση των παιδιών που περνούν σε πρώιμη ηλικία το κατώφλι του σχολείου, έχοντας ως βασική αποστολή να μεταδώσει τις βασικές γνώσεις, αλλά και να σμιλέψει ψυχές και συνειδήσεις, διαμορφώνοντας ιδανικά τις αυριανές προσωπικότητες, που θα κάνουν το κόσμο μας καλύτερο. Σεβασμός κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας έμαθαν γράμματα και ιδιαίτερα στους διατελέσαντες καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Η αποψινή βραδιά τους ανήκει».

Αυτά δήλωσε, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, στο σύντομο χαιρετισμό της στην ημερίδα με θέμα: «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο», που διοργάνωσε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Η Λαρισαία πολιτικός συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης και ιδιαίτερα την Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου για την αξιέπαινη εκδήλωση με την παρουσία σημαντικών εισηγητών, αλλά και για την πρωτοβουλία να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι συντέλεσαν και συντελούν στην εκπαίδευσή, με ιδιαίτερη αναφορά στους διατελέσαντες καθηγητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας.

«Ο δάσκαλος από τα πανάρχαια χρόνια αποτελούσε ένα σημαντικό πρόσωπο στην κοινωνία. Το να ήταν κάποιος παιδαγωγός ήταν κάτι το αξιοζήλευτο. Έπρεπε να έχει αγάπη για τα παιδιά, φροντίδα και αμέριστη υπομονή. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι επιτελούν ένα λειτούργημα, σημαντικό που διαμορφώνει την κοινωνία και δεν αποτελεί απλά ένα επάγγελμα. Σεβασμός και θαυμασμός και για τον σημερινό δάσκαλο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις, εξίσου σημαντικές στη ζωή των μαθητών. Οι αξίες σταθερές: Κύριο μέλημά του η σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του στους μαθητές με τον καλύτερο διδακτικό τρόπο, ενθαρρύνοντας τους ανάλογα με τις ικανότητές τους. Οφείλει να είναι καλός παιδαγωγός, διδάσκαλος, πολλές φορές ψυχολόγος, σωστός αξιολογητής απέναντι στα παιδιά», κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω