Μοιράσου το αρθρο!

Σαφάρι ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου στην οδό Ερμού, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες εμπόρων και διερχομένων πεζών για ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων, με άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Οι κλήσεις πέφτουν βροχή, με το πρόστιμο για τους παραβάτες οδηγούς να ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Επιασαν τόπο οι έντονες διαμαρτυρίες της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, αλλά και διερχομένων πεζών, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων κατά μήκος της οδού Ερμού, κυρίως τις ημέρες και τις ώρες κατά τις οποίες λειτουργεί η εμπορική αγορά.

Μετά από περίοδο χάριτος, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να απευθύνουν συστάσεις προς τους παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι κινούνται στον πεζόδρομο με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα παρασύροντας διερχόμενους πεζούς, αλλά και προκαλώντας εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της εμπορικής αγοράς, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας έβγαλαν τα μπλοκάκια και βεβαιώνουν παραβάσεις, με τις κλήσεις να πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη, οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία είναι πλέον εντατικοί και σε καθημερινή βάση, πρωί και απόγευμα, σε όλο το μήκος της Ερμού, κυρίως στο σημείο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

«Οδηγοί οχημάτων κινούνται στον πεζόδρομο της Ερμού» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη «αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, με άμεσο τον κίνδυνο να παρασύρουν διερχόμενους πεζούς. Δώσαμε στους παραβάτες μία περίοδο χάριτος, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να απευθύνουν αρχικά συστάσεις. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι ουδείς συμμορφώθηκε. Από την αρχή, λοιπόν, της τρέχουσας εβδομάδας κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινά πρωί και απόγευμα στην Ερμού και οι κλήσεις πέφτουν βροχή, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 100 ευρώ. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε τάξη. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης να κινούνται ανεξέλεγκτα και αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες οδηγοί αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ακόμη και ποδηλάτων, με τον κίνδυνο να παρασύρουν διερχόμενους πεζούς, κυρίως παιδιά. Η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει και εντατικοποιεί την καθημερινή της παρουσία στην Ερμού» αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου.

 

Φορτοεκφορτώσεις

Προβλήματα στον πεζόδρομο της Ερμού παρατηρούνται και με τις φορτοεκφορτώσεις για τον ανεφοδιασμό καταστημάτων, όπως σημειώνει η Νατάσα Μορφογιάννη.

«Δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και τα ποδήλατα. Είναι και οι φορτοεκφορτώσεις, που προκαλούν προβλήματα, καθώς το ωράριο δεν τηρείται. Οι φορτοεκφορτώσεις για τον ανεφοδιασμό καταστημάτων πρέπει, σύμφωνα με το ισχύον ωράριο, να γίνονται μέχρι τις 10 το πρωί. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι και το μεσημέρι και από την πλευρά μας βεβαιώνουμε παραβάσεις και επιβάλλουμε πρόστιμα. Δεν γίνεται μετά τις 10 το πρωί, όταν αυξάνεται η κίνηση των πεζών στην Ερμού, να διέρχονται φορτηγά ανάμεσα στον κόσμο. Το ωράριο πρέπει να τηρείται» υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου.

 

Η Τροχαία

Την άμεση συνδρομή της Τροχαίας Βόλου στον έλεγχο της κυκλοφορίας οχημάτων στον πεζόδρομο της Ερμού ζητεί η Δημοτική Αστυνομία, όπως είχε επίσης ζητήσει στο σχετικό του έγγραφο και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

«Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας» εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου «είναι συνολικά 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και διοικητικοί. Συνεπώς, δύσκολα καλύπτουμε όλο αυτό το εύρος των αρμοδιοτήτων, τουλάχιστον στη διαδικασία ελέγχων στην κυκλοφορία, καθώς ως Δημοτική Αστυνομία έχουμε και άλλες αρμοδιότητες. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, ζητούμε συνδρομή από την Τροχαία Βόλου, τουλάχιστον στη διαδικασία ελέγχων της κυκλοφορίας οχημάτων στον πεζόδρομο της Ερμού. Εμείς, πάντως, είμαστε και θα είμαστε καθημερινά, πρωί και απόγευμα, στην Ερμού για την ασφαλή διέλευση των πεζών» καταλήγει η Νατάσα Μορφογιάννη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Περισσότερα Εδω