Με κεντρική στόχευση να αποτελέσει η Νέα Αριστερά μια εναλλακτική πρόταση στον προοδευτικό χώρο, αλλά και μια ισχυρή αντιπολιτευτική απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση του κόμματος στη Λάρισα, στο πλαίσιο της οποίας παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας από τον βουλευτή και εισηγητή της εκδήλωσης, κ. Νάσο Ηλιόπουλο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, μέχρι τέλους του μήνα έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από ενενήντα τέτοιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα λάβει χώρα η συνδιάσκεψη του κόμματος στην Αθήνα, όπου θα ψηφιστεί η ιδρυτική διακήρυξη και θα τεθούν τα ζητήματα στρατηγικής στον δρόμο για τις ευρωεκλογές.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης στη Λάρισα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως: «για εμάς είναι πολύ κρίσιμο οι αγρότες να έχουν έναν νικηφόρο αγώνα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το αγροτικό ζήτημα είναι πολύ οξύ και λόγω της νέας ΚΑΠ και λόγω του εθνικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για το πώς θα εφαρμοστεί. Εδώ υπάρχουν προβλήματα και ενημέρωσης, αλλά και δομικά, όπως το κόστος παραγωγής, με μια κυβέρνηση η οποία δεν έκανε τίποτα για τη μείωσή τους στους αγρότες, με μέτρα όπως η αυτοκατανάλωση και αυτοπαραγωγή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί με κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήταν πολιτική επιλογή και προφανώς είναι αδιανόητο να μην έχουν εισηγηθεί εξαιρέσεις ειδικά για τη Θεσσαλία από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο όπου συζητάμε τόσο πολύ για την κλιματική κρίση, να μην έχει προβλεφθεί ούτε σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από αυτή, να μην υπάρχει ένα ειδικό πλαίσιο».

Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα, όπως έχει αναδειχθεί και από την ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση στον Πρωθυπουργό, αφορά στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για το πώς θα κλείσουν οι πληγές της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές. «Είναι προσβλητικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή να απαντήσει για τη Θεσσαλία, αλλά τελικά απάντησε για τα μπλόκα και δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για τα ζητήματα της Θεσσαλίας και όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν παραμείνει», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Κεντρικός στόχος της Νέας Αριστεράς, κρίνεται, όπως τόνισε στη συνέχεια, να αποτελέσει μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Λέω “μαχητική”, επειδή, δυστυχώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει να ακολουθούν μια συναινετική γραμμή σε μια σειρά από ζητήματα. Το είδαμε στο νομοσχέδιο για την αμυντική ψήφο, το βλέπουμε στις αμυντικές δαπάνες με τα F-35. Ακόμα και στα επικίνδυνα παιχνίδια να εμπλακεί η χώρα σε συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε ακόμα και στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη κάλυψης του «κενού στον προοδευτικό χώρο», με το ενδεχόμενο να προκύψει η αντιπολίτευση από την άκρα δεξιά σε αντίθετη περίπτωση. «Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι, έχοντας μια ισχυρή καταγραφή στις ευρωεκλογές, να μπορέσει την επόμενη ημέρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις απαραίτητες εξελίξεις που πρέπει να ξεκινήσουν στον προοδευτικό χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει μια μαχητική και τεκμηριωμένη απάντηση, και αντιπολιτευτική, αλλά και εναλλακτικής πρότασης απέναντι στη νέα Δημοκρατία». δήλωσε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

Ζωή Μπουρουτζή – φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω