Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο «φως», αυτήν τη φορά από τις Σέρρες, με δράστη έναν ανήλικο.

Είναι ένα παιδάκι μόλις 10 ετών. Στο βίντεο που τραβάει φίλος του φαίνεται να βασανίζει ένα κουταβάκι πετώντας το στον αέρα και κακομεταχειρίζοντάς το.

Κάνει άσεμνες κινήσεις με το κουταβάκι στα χέρια του και γελάει με τον φίλο του, όσο το σκυλάκι υποφέρει στα χέρια του.

Το ανήλικο παιδί κρατάει με μίσος το κουτάβι από τον λαιμό, το πετάει κάτω στο στρώμα, του πατάει το κεφάλι και το κλωτσάει τέσσερις φορές. Όσο το σκυλάκι φαίνεται ανήμπορο να αντιδράσει, το παιδί το αρπάζει και το ξαναπετάει στον αέρα σαν να είναι ένα άψυχο ον.

Βίντεο σοκ
Το σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στα social media και άμεσα έγινε σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σερρών.

«Με το που έκανα την καταγγελία, κατευθείαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νιγρίτας πήγαν στο σημείο για να κάνουν έρευνα. Βρήκαν στη φωλιά τα τρία κουτάβια και μου τα παραδώσανε», λέει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Εμμανουήλ Παππάς», Ελένη Τζιαφέτα.

Μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο σε χωριό των Σερρών, φαίνεται να υπάρχουν στοιβαγμένα συνολικά 7 κουτάβια, οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν μόνο τα 3 που μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνίατρο.

«Υπάρχουν πληροφορίες δυστυχώς ότι τα τέσσερα έχουν πεθάνει», συμπλήρωσε η κ. Τζιαφέτα, ενώ ο κτηνίατρος που τα εξέτασε, είπε:

«Κάνουμε τα τυπικά ώστε να επανέλθει η θρεπτική τους κατάσταση στα φυσιολογικά».

Παρά την κακοποίηση που φαίνεται να έχουν υποστεί, τα κουταβάκια δεν έφεραν κανένα τραύμα πάνω τους.

«Τα κουτάβια αυτά μπορούν να φάνε ξηρά τροφή από εδώ και πέρα. Υπολογίζουμε είναι 2 μηνών, δεν έχουν κάποιο εμφανές πρόβλημα προς το παρόν. Τσιπαρίστηκαν, εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν. Είναι σε κακή θρεπτική κατάσταση».

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Το βίντεο της φρίκης έχει φτάσει στα χέρια εισαγγελέα, με τα δύο ανήλικα αγόρια να έχουν ταυτοποιηθεί.

«Αν και μιλάμε για βασανισμό και θανάτωση ζώων, μην ξεχνάμε ότι ήταν επτά κουτάβια και βρέθηκαν μόλις τα τρία ζωντανά, ο βασανισμός τους φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, επειδή μιλάμε για ανήλικους, παιδιά ηλικίας 10 και 13 ετών, φτάνουν απλώς στο σημείο που οι γονείς τους θα δικαστούν για παραμέληση ανηλίκου», αναφέρει η διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου.

Η έρευνα ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα να αποδοθούν ευθύνες.

Δείτε το θέμα από το Live News του MEGA:

Περισσότερα Εδω