15 +1 Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθος

Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει και πάλι στη Σκιάθο !

Tο πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας απονεμήθηκε σε 15 παραλίες της Σκιάθου, και ακόμη μια θα είναι υποψήφια για βράβευση το 2025.

«Οι Γαλάζιες Σημαίες που αποσπάσαμε βάσει του προγράμματος βραβεύσεων ακτών, μας γεμίζουν περηφάνια και ικανοποίηση για τον κόπο μας. Μεγάλη ευαισθησία επιδείξαμε στις υποδομές για Άτομα με Αναπηρία εγκαθιστώντας ανάλογα συστήματα πρόσβασης στις παραλίες. Με το ίδιο πείσμα και την αγάπη μας για το περιβάλλον θα συνεχίσουμε, καλώντας όλους τους επισκέπτες της Σκιάθου να προστατεύσουν το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον.Από την ανάληψη μας στην Δημοτική Αρχή δώσαμε προτεραιότητα στην αύξηση του αριθμού των βραβευμένων ακτών, έτσι από 1 ακτή που βραβευόταν με ενέργειες του Δήμου το 2019, καταφέραμε μετά από πέντε χρόνια να φτάσουμε τις 11 ακτές, και με μια ακόμα υποψήφια για βράβευση.» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, η προστασία και ανάδειξη των μοναδικών παραλιών της Σκιάθου, οι οποίες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική ομορφιά τους, όπως αποφάσισαν οι περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες του Conde Nast Traveller το 2019, στην ψηφοφορία για τα 32α ετήσια Readers’ Choice Awards, όπου από όλα τα νησιά του κόσμου, ανέδειξαν την Σκιάθο στην πρώτη θέση.

Για το 2024 ο Δήμος Σκιάθου, μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου με βάση όλα τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια, που ορίζει το πρόγραμμα του FEE (Foundation for Environmental Education–Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) βραβεύθηκε συνολικά με 15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες Κουκουναριές,Τρούλος,ΑγίαΠαρασκευή,Αχλαδιές,Βασιλιάς,Βρωμόλιμνος,Καναπίτσα,Τζανεριά,Μεγάλη Άμμος, Ασέληνος, Ελιάς με ενέργειες του Δήμου, και στις παραλίες Μάραθα, Μεγάλη Μπανάνα, Μικρή Μπανάνα, Αμπελάκια, με ενέργειες των όμορων ξενοδοχείων, για το 2025 ο Δήμος έχει ήδη δρομολογήσει την υποψηφιότητα για βράβευση της ακτής Αγίας Ελένης.

Η “Γαλάζια Σημαία”είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, και άλλοι φορείς που πληρούν μία σειρά από 33 προϋποθέσεις – κριτήρια ενώ μπορεί να αφαιρεθεί μέσα στη χρονιά αν αποδειχθεί ότι δεν τις πληρούν πια.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους και σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα κανονισμό, για την υποψηφιότητα της κάθε ακτής για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας, θα πρέπει να προηγηθεί ένα έτος κατά το οποίο, η υποψήφια ακτή, θα πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια βράβευσης και, αφού αυτά ελεγχθούν από την αρμόδια επιτροπή, το επόμενο έτος δύναται να βραβευθεί και να δοθεί σε αυτήν η Γαλάζια Σημαία.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω