Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας στο Σιτόχωρο από το Δήμο Φαρσάλων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο κόστους συνολικού 53.112,89 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει άρδην την εικόνα του κοινόχρηστου χώρου.

Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή της πλατείας Σιτοχώρου και την εγκατάσταση νέου φωτισμού και νέου συστήματος άρδευσης του πρασίνου.

Επίσης, θα διαμορφωθεί το ανατολικό πεζοδρόμιο, θα επισκευαστούν πλάκες και κυβόλιθοι και θα γίνουν μικροκατασκευές στα παρτέρια, όπου θα φυτευθούν λουλούδια και δένδρα. Στο κέντρο της πλατείας θα γίνει πέτρινο πεζούλι και θα εγκατασταθεί – φυτευθεί μεγάλο δέντρο σκίασης.

Στο κάτω μέρος της πλατείας θα κατασκευαστεί τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος, θα αποξηλωθούν τα κιγκλιδώματα τα οποία θα επισκευαστούν και θα επανατοποθετηθούν.

Στην πλατεία που είναι εγκατεστημένη η παιδική χαρά, θα ανακατασκευαστεί το πεζοδρόμιο, θα κατασκευαστεί τοιχίο, περίφραξη και θα τοποθετηθεί μία πέτρινη βρύση.

Θα εγκατασταθεί pilar φωτισμού καθώς και φωτιστικά σώματα κορυφής στην κεντρική πλατεία. Θα τοποθετηθεί ο αναγκαίος αστικός εξοπλισμός στην πλατεία και ένα μεγάλο φρεάτιο με άνοιγμα.

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στα χωριά του Δήμου μας με στόχο να παρέχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Η πλατεία του Σιτοχώρου, με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι ένα πραγματικό στολίδι» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω