Ραγδαία είναι η αύξηση των ατόμων που προσέρχονται για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί ήδη από την διοίκηση της υγειονομικής δομής η τόνωση του προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα περιστατικά. Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες τρεις μέρες θα εμβολιαστούν 528 άτομα.
Ηλικιωμένοι από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας μεταβαίνουν καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Το Κέντρο Υγείας ήταν το πρώτο στη Μαγνησία που άρχισε να κάνει εμβολιασμούς.
Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και εξυπηρετούνται οι ηλικίες 70 ετών και άνω, ενώ εκεί θα μεταβαίνουν και τα άτομα 65-69 ετών για τους οποίους η πλατφόρμα για αίτηση άνοιξε την περασμένη Παρασκευή. Η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer γίνεται 21 μέρες μετά την πρώτη δόση.

Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στο χώρο του Κέντρου Υγείας, όπου αρχικά συμπληρώνουν κάποια στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια εισέρχονται στον χώρο των εμβολιασμών, όπου κάνουν το εμβόλιο. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα, ομαλά και χωρίς οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται από την αναμονή.
«Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου και πλέον κοντεύουμε τους τρεις μήνες» τόνισε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ελένη Σωλήνη και πρόσθεσε πως «μέχρι και το τέλος της περασμένης εβδομάδας, είχαν πραγματοποιηθεί 4.330 εμβολιασμοί».

Όμως από προχθές Σάββατο μέχρι και σήμερα Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας προβλέπεται να έχουν γίνει άλλοι 528 εμβολιασμοί, που σημαίνει ότι θα αγγίξουν τους 4.850. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, για το συγκεκριμένο τριήμερο, από 2 μέχρι 5 Απριλίου, το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής θα εμβολιάσει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε επίπεδο Θεσσαλίας, μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που θα κάνει 781 εμβολιασμούς.
Γι’ αυτό και η κ. Σωλήνη ως υπεύθυνη για τον συντονισμό του εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας αιτήθηκε για ακόμη μια φορά από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας την κάλυψη του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, γιατί η ραγδαία αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό ξεπερνά τις δυνατότητες του εμβολιαστικού κέντρου.
Η προσέλευση των ατόμων αρχίζει από τις 8 το πρωί και συνεχίζεται μέχρι και τις 7 το απόγευμα. Οι δύο βάρδιες καλύπτονται από τρεις νοσηλεύτριες και μια επισκέπτρια υγείας, που χωρίζονται σε δύο γκρουπ από δύο άτομα.

«Αρχικά καθημερινά γίνονταν 80-100 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας, αλλά από προχθές Σάββατο πραγματοποιούνται 220 εμβολιασμοί, χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό, ενώ το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί και τα άλλα περιστατικά, όπως καρδιολογικά, ορθοπεδικά και τα άλλα περιστατικά» ανέφερε η κ. Σωλήνη και πρόσθεσε πως «λειτουργούν δύο βάρδιες για τους εμβολιασμούς».
Από το Κέντρο Υγείας έχοει ζητηθεί ενίσχυση σε προσωπικό για να συνδράμει στην όλη κατάσταση, καθώς το υπάρχον προσωπικό λειτουργεί συνεχώς υπό πίεση.
Παράλληλα το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί και τα άλλα περιστατικά. Ενδεικτικά για τους τρεις μήνες από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο εξυπηρετήθηκαν 4.000 περιστατικά που ήταν επείγοντα, χρόνια, αλλά και συνταγογραφήσεις.
«Το Κέντρο Υγείας δεν είναι μόνο εμβολιαστικό κέντρο, καθώς συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και για τα άλλα περιστατικά εξυπηρετώντας τον κόσμο» κατέληξε η κ. Σωλήνη.

Φώτης Σπανός

Περισσότερα Εδω