Στο ταμείο οδηγούνται 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάμεσά τους και πολλοί Βολιώτες, εκατοντάδες, οι οποίοι είχαν «ξεχάσει» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στο myCAR.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας Νικόλαο Πουμάνα, στη διασταύρωση των στοιχείων της ΑΑΔΕ που έγινε το προηγούμενο διάστημα δεν φαινόταν η πληρωμή των τε
λών. Αν οι ιδιοκτήτες των επίμαχων οχημάτων αποδείξουν ότι τα τέλη έχουν καταβληθεί, τότε οι οφειλές θα διαγραφούν. Αν όχι, θα κληθούν να πληρώσουν διπλά ποσά από το αντίτιμο των τελών τους.

Σύμφωνα με το mononews, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές αρχές Νοεμβρίου στους «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, τους δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258.

Πλέον, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στη βεβαίωση των οφειλών καθώς από το 2022 οι οφειλές αυτές παραγράφονται. Κινδυνεύει λοιπόν να μην εισπράξει τα τέλη λόγω συμπλήρωσης 5ετίας. Μάλιστα, για να διευκολύνει τους «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr).

Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα  “Τα Αιτήματά μου” με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά: 1. τη ΔΟΥ τους, 2. τη θεματική ομάδα “Αυτοκίνητα” και 3. τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”.

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία. Επισημαίνεται, ότι η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται

Περισσότερα Εδω