Διάκονο χειροτόνησε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίος, τον π. Απόστολο Χατζηγεωργίου, έγγαμο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος προέρχεται από την Ν. Ιωνία και διατηρεί μακρινή προσφυγική καταγωγή.Στην ομιλία του στον νέο Διάκονο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «στην σταυρώσιμη αυτή περίοδο που διανύει ο τόπος μας και ο λαός μας, βιώνουμε στιγμές χαρμόσυνες και αναστάσιμες σαν κι αυτή της σημερινής Χειροτονίας». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι νέος Κληρικός μας είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα της Τοπικής μας Εκκλησίας, μεγάλωσε σε οικογένεια με βαθιά πίστη και πνευματική ζωή, ενώ διετέλεσε μέλος της αδελφότητος των Αναγνωστών και ιεροπαίδων: «πρόκειται για έναν τρόπο ζωής, που αποδεικνύει ότι μέσα στην Εκκλησία συμπορευόμαστε, κανείς δεν σώζεται μόνος του. Βιώνεις την εμπειρία της εν Χριστώ Αδελφότητος, τα μέλη της οποίας, τούτες τις δύσκολες μέρες, έτρεξαν από σπίτι σε σπίτι και δεν άφησαν κανένα μόνο σ’ αυτή την συμφορά, δείχνοντας ότι ο Ιερέας είναι ο διάκονος της θυσιαστικής αγάπης».

Ο Μητροπολίτης μνημόνευσε ιδιαιτέρως τον Μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη, πρώτο Πνευματικό του νέου Διακόνου, ο οποίος τον γαλούχησε πνευματικώς και έσπειρε μέσα του τον πόθο της αφιερώσεως στην Εκκλησία. Εξήρε, μάλιστα, την ανάγκη όλων για διαρκή πνευματική καθοδήγηση. Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Χάρη του Αγίου Πνεύματος, «που θα σε εμπλουτίσει, θα σε στηρίξει, θα σου δώσει δύναμη να υπερβαίνεις κάθε δυσκολία και να μη φοβάσαι, πλέον. Αυτό θα σου δώσει το πνεύμα της διακονίας, που ο Χριστός ζητά από όλους μας… Είμαστε μια ζωντανή Εκκλησία, όχι αναμάρτητων, αλλά αγωνιστών, που αγωνιζόμαστε να δώσουμε την μαρτυρία του Χριστού στον σύγχρονο κόσμο, πορευόμενοι, συχνά, μία πορεία σταυρώσιμη, έχοντας, όμως, ως προοπτική την Ανάσταση. Κι αν περνάμε δυσκολίες κι αν έρχονται πλημμύρες, ξέρουμε ότι η ελπίδα μας είναι ο Χριστός μας, που φέρουμε στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτός που θα είναι η Ανάσταση και του τόπου μας και του λαού μας». Όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, ο νέος Διάκονος θα διακονεί στο εξής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και των προσφύγων προγόνων μας. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «οι Άγιοι που τιμούμε σήμερα μαρτύρησαν γιατί δεν πρόδωσαν την πίστη στον Χριστό και στην Πατρίδα, ενώ δεν εγκατέλειψαν το ποίμνιό τους. Τιμούμε, επίσης την μνήμη των προσφύγων που κατοίκησαν σ’ αυτόν τον τόπο, στην Νέα Ιωνία, που δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ πού οφείλει την ύπαρξή της, την μεγάλη παράδοσή της, την πίστη, το πνεύμα της προσφοράς και της θυσίας, που αναδείχθηκε και πάλι τούτες τις μέρες κυρίως στην Νέα Ιωνία, που επλήγη ιδιαιτέρως από την φυσική καταστροφή. Ας επικαλεστούμε την χάρη των Αγίων, για να σταθούμε όρθιοι και να ξαναστήσουμε ό,τι καταστράφηκε».

“Η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται” επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως, σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί η Τοπική Εκκλησία προκειμένου να ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς.

Περισσότερα Εδω