Με επιτυχία έληξε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας. Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν εθελοντικά και εκτός του σχολικού τους ωραρίου σειρά μαθημάτων που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους ή ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό. Τα μαθήματα κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο πιθανών περιστατικών όπως αιμορραγίες, μυοσκελετικές κακώσεις, εγκαύματα, επιληπτικές κρίσεις, τσιμπήματα, κρίσεις πανικού, πνιγμό από ξένο σώμα κ.α. Οι μαθητές/-τριες διδάχτηκαν επίσης την πολύ σημαντική θέση ανάνηψης και είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν σε προπλάσματα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).

Συνειδητοποιώντας το πόσο χρήσιμη είναι η γνώση των πρώτων βοηθειών, η διεύθυνση του σχολείου, η συντονίστρια του προγράμματος κ. Σταματία Σιμογιάννη (Αγγλικής Φιλολογίας), οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κ. Εμμανουήλ Ντάλλας (Μουσικός) και κ. Κωνσταντία Ντάμτσιου (Πληροφορικής) και κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο αξιέπαινο κα σωτήριο για την ανθρώπινη ζωή έργο τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω