Στα πλαίσια υλοποίησης των Ευρωπαϊκών της προγραμμάτων η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Λάρισας ξεκίνησε τις κινητικότητες μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.Μια μοναδική εμπειρία μάθησης πρόσφερε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA1με τίτλο «TEACH, EDUCATE, ACT, MOTIVATE!» (Διδάσκω, εκπαιδεύω, δρω, κινητοποιώ!)  στη Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας  κα Αικατερίνη Καραγιώργου και σε Νηπιαγωγούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, του νηπιαγωγείου Καρυάς κα Κούβελα Σταυρούλα, Ολυμπιάδας κα Πλιάρη Ζωή, Μάνδρας κα Λασπά Δήμητρα, 2ου νηπ/γειου Ελασσόνας κα Παπαδοπούλου Ευαγγελία και κα Σπαθάρα Νίκη και 35ουνηπ/γειου Λάρισας κα Μαρία Φλωράτου.Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονιστής  του είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Η πρώτη κινητικότητα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στηνΤενερίφη της Ισπανίας  από 1-6 Αυγούστου 2021 για την παρακολούθηση δομημένων κύκλων μαθημάτων “Stressmanagementwithoutdooractivitiesandcreativityworkshop”.Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν διάφορες τεχνικές διαχείρισης στρες και είχαν πολλές γόνιμες συζητήσεις τόσο με τους εισηγητές των σεμιναρίων όσο και με εκπαιδευτικούς διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών.

Στη δεύτερη κινητικότητα μεπροορισμό το Reykiavik της Ισλανδίας,μέλη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας παρακολούθησαναπό τις 8/8/2021-15/8/2021 έναν κύκλοδομημένων μαθημάτων με τίτλο «SmartTeachersPlayMore».Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με καινοτόμουςμεθόδους διδασκαλίας, που επικεντρώνονται στην εκμάθηση, στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης και δημιουργικότητας μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση και τις αισθήσεις. Υπήρξε συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Γερμανία, την Ρουμανία  και την Εσθονία. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε  δημόσιο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο όπου έγινε  παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ισλανδίας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω