Στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων, το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε από 3/5/ – 11/5/2022 την υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής ψυχικής υγείας παιδιού- εφήβου σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας με θέμα: << Τεχνικές για την πρόληψη και τον έλεγχο του στρες>> .Την ενημέρωση των μαθητών ανέλαβε η κοινωνική λειτουργός κ.Λόλα Ζωή.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου. Στόχος του προγράμματος ήταν η απόκτηση δεξιοτήτων από τους μαθητές ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και προκλήσεις της καθημερινότητας και παράλληλα να έχουν τον έλεγχο της υγείας τους και της ζωής τους.

Αρχικά,το θέμα παρουσιάστηκε και αναλύθηκε θεωρητικά. Έγινε σαφής η έννοια του στρες και ξεκαθαρίστηκε η διαφορά του από το άγχος. Αναφέρθηκαν τα συμπτώματα που συνδέονται με αυτό. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν πρακτικές εξάσκησης των μαθητών σε τεχνικές χαλάρωσης ώστε να έχουν τον έλεγχο της διαχείρισης. Παρουσιάστηκαν οι τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής,προοδευτικής νευρομυικής χαλάρωσης και νοερής απεικόνισης.

Η επιτυχία του προγράμματος υπήρξε εμφανής στο τέλος με την έκφραση ικανοποίησης εκ μέρους των μαθητών.

Στη συνέχεια οργανώθηκε επιμόρφωση και για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πάνω στο ίδιο θέμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω