Την 1η θέση κατέκτησε η Ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης «F-alania» στους Περιφερειακούς Προκριματικούς αγώνες Θεσσαλίας  εκπαιδευτικής ρομποτικής που έγιναν στα Τρίκαλα το Σάββατο 4/3/2023.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού: “Η πόλη που ονειρεύομαι | Smart  City”. Η ιδέα των μαθητών : Ανταποδοτική ανακύκλωση σε μια έξυπνη πόλη.

Στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμό με θέμα η «έξυπνη πόλη» που παρακολουθεί, συλλέγει και αξιοποιεί δεδομένα, ούτως ώστε να διαχειρίζεται συστήματα κυκλοφορίας και μεταφοράς, μονάδες παραγωγής ενέργειας, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, δίκτυα ύδρευσης, απορρίμματα, οι μαθητές/τριες υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού πληροφορικής του σχολείου κ. Κόκκινου Ξανθής, κατασκεύασαν έξυπνους κάδους και αυτοματοποίησαν τον διαχωρισμό των απορριμμάτων (Οργανικών-Ανακυκλώσιμων).

Στον  χρήστη που ανακυκλώνει, δίνεται ως επιβράβευση (κίνητρο)  ένα κουπόνι. Ο έξυπνος κάδος απορριμμάτων μεταδίδει συνεχώς τα δεδομένα του, με κύριο στοιχείο τη διαθέσιμη χωρητικότητα του. Το κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης, λαμβάνει υπόψη τη χωρητικότητα των κάδων και προγραμματίζει τη βέλτιστη διαδρομή για την αποκομιδή τους εξοικονομώντας  πόρους και καύσιμα για τα απορριμματοφόρα, καθώς  δεν απαιτείται η διέλευση του απορριμματοφόρου από κάδο ο οποίος δεν έχει σκουπίδια.

Οι μαθητές/τριες κατασκεύασαν και το «έξυπνο» ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που ολοκληρώνει την «έξυπνη» αποκομιδή.

Η ομάδα πήρε την πρόκριση για τους τελικούς αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα στις 26/3/2023 στο κολλέγιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω