Την ικανοποίηση τους εκφράζουν ο πρώην πρόεδρος της Τ Κ Ραψάνης κ.Νικόλαος Γαγάρας και το πρώην μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ελάτειας κ.Θεόδωρος Ζάρρας για την έγκριση δημοπράτησης δύο σημαντικών έργων της Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας και Ραψάνης μέσα από την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με την υπογείωση δικτύων αρδευτικών αγωγών μήκους 9,5χλμ και 14,8χλμ αντίστοιχα.

Σε δήλωση τους αναφέρουν: “Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Μανώλης προσπαθεί να οικοιοποιηθεί εργα που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να τελεσφορήσουν.
Όμως για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών μας επισημαίνουμε:

Στις 14/2/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Τεμπών,ομόφωνα ενέκρινε για το αρδευτικό έργο της Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας:

1)Την αποδοχή μελέτης του έργου «κατασκευή-υπογείωση αγωγών άρδευσης Ελάτειας , προυπολογισμού 725.806,85(χωρίς ΦΠΑ), με αρ απόφασης 27/2019.
2)Την αποδοχή μελέτης Δυνητικής εξοικονόμησης ύδατος του έργου με αριθμό απόφασης 28/2019.
3)Την αποδοχή μελέτης Γεωργοτεχνικής-Γεωργοοικονομικής του έργου με αριθμό απόφασης 29/2019.
4)Την αποδοχή μελέτης Οικονομικής Σκοπιμότητας του έργου με αριθμό απόφασης 30/2019.
Παράλληλα την ιδια ημερομηνία για το αρδευτικό της Ραψάνης,ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών ενέκρινε:
1)Την αποδοχή μελέτης «κατασκευή-υπογείωση δικτύου αγωγών άρδευσης Ραψάνης Προϋπολογισμού 458.064,52(χωρίς ΦΠΑ).
2)Την αποδοχή μελέτης Δυνητικής Εξοικονόμισης ύδατος του έργου με αριθμό απόφασης 31/2019.
3)Την αποδοχή μελέτης Γεωργοτεχνικής-Γεωργοοικονομικής του έργου με αριθμό απόφασης 32/2019.
4)Την αποδοχή μελέτης Οικονομικής Σκοπιμότητας του έργου με αρ απόφασης 33/2019.
Στην συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δ Τεμπών κατέθεσε τις πλήρεις και ώριμες μελέτες με καταλυτική ημερομηνία 15-4-2019 στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας πρός αξιολόγηση.
Μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητκές εκλογές του Μαΐου του 2019 και οι προτάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής ,αφού αξιολογήθηκαν,εγκρίθηκαν και δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την οποία και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ δημόσια.

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι τα ανωτέρω εργα αποτελούσαν χρόνιο αιτημα των τοπικών μας κοινωνιών,υπήρχε εγγραφή κατ´ επανάληψη στα τεχνικά μας προγράμματα και ευελπιστούμε με την υλοποίηση τους να βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα των περιοχών μας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω