Με επίκεντρο τη διοργάνωση της 5ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών, που θα λάβει χώρα στην Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους Δήμους Λαρισαίων, Τεμπών και Κιλελέρ για τη συνεργασία για τον πολιτισμό, που για εμάς είναι βαθύ αναπτυξιακό εργαλείο. Στις 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου χορευτικά συγκροτήματα από τη χώρα μας, την Αργεντινή, την Πολωνία, την Κύπρο και την Χιλή θα βρίσκονται στη Λάρισα, σε μια πολιτιστική πανδαισία. Είμαστε στραμμένοι προς τον πολιτισμό και βοηθούμε με αντίστοιχα έργα… Συγχαίρω τους συλλόγους και τα παιδιά που ασχολούνται με τον πολιτισμό”

“Σε μια περίοδο όπου όλα όσα γνωρίζαμε έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, το να συναντιόνται άνθρωποι από διάφορες χώρες και να επικοινωνούν μέσω πολιτισμού ανοίγει ένας δρόμος για πραγματική επικοινωνία, εξωστρέφεια και καινοτομία.” τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Δεληγιάννης.

“Ο χοροδιδάσκαλος κ. Καραβασίλης είναι η ψυχή όλου αυτού του φεστιβάλ που εύχομαι να γίνει θεσμός και πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία. Ως δήμος Τεμπών έχουμε αποδείξει με τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας πως είμαστε κοντά σε τέτοιες εκδηλώσεις” ανέφερε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ κ. Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε πως: “Η Συνάντηση Πολιτισμών δίνει τη δυνατότητα να έρθει ο κόσμος των περιοχών μας σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, με άλλες χώρες, να γίνει πρακτική ανταλλαγή πολιτισμών… Αναμένουμε την 6η Συνάντηση Πολιτισμών”

“Την εκδήλωση διοργανώνουν οι σύλλογοι Χάλκης, Συκουρίου και Πυργετού. Η συνάντηση Πολιτισμών βασίζεται στη συνεργασία, στην εξωστρέφεια, στη νεολαία, στη συλλογικότητα και στη καινοτομία.” Αυτά τόνισε στην αρχή ο χοροδιδάσκαλος κ. Σωτήρης Καραβασίλης γνωστοποιώντας εν συνεχεία πως: “τη δευτέρα η εκδήλωση θα ξεκινήσει στην Πλατεία Λαμπρούλη στη Λάρισα, την Τρίτη θα επισκεφθεί τη πλατεία της Χάλκης, την Τετάρτη το γήπεδο του Πυργετού και την Πέμπτη θα γίνει τελετή λήξης στο Συκούριο.”

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες – Βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω