Με το στόμα ανοιχτό άφησε αρκετούς το βράδυ της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, όταν μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις θεσμικές αλλαγές που φέρνει η Δημοτική Αρχή στο παζάρι της Λάρισας, περιέγραψε πράγματα και… θαύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε έναν σύγχρονο και διαυγή Δήμο.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, με τις αλλαγές – που υπερψηφίστηκαν εν τέλει χθες – «εξασφαλίζεται ένα σημαντικό κέρδος για το Δήμο, σταθερό και σίγουρο, χωρίς παρατράγουδα και με εξάλειψη των φαινομένων να υπάρχουν συμβαλλόμενοι με το δήμο, που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ενώ ο δήμος έχει ήδη προπληρώσει το σχετικό ΦΠΑ. Όσοι από την προηγούμενη αρχή ασχολήθηκαν γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν… Να σας δώσω μια εικόνα;

2017 δεν εισπράχτηκαν 4.318€

2018 δεν εισπράχτηκαν 10.860€

2019 δεν εισπράχτηκαν 49.811€

2022 δεν εισπράχτηκαν 21.188€

Σε 4 χρονιές περισσότερα από 85.000€ “πιστόλι” στο δήμο…

Μα θα μου πείτε…  Στοιχεία της υπηρεσίας είναι κύριοι… Και για αυτά το ΦΠΑ προκαταβάλλεται από το Δήμο μας…»

«ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!»

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο ότι «τελειώνει και η επικίνδυνη και προσβλητική εικόνα των υπαλλήλων του δήμου που μεταφέρουν χρήματα σε πλαστικές σακούλες, που τα κλειδώνουν στα δημαρχείο το βράδυ για να τα μεταφέρουν το πρωί στην Τράπεζα… Ε: Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους, ούτε και η δουλειά τους…»

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι πέρυσι στον Δήμο Λαρισαίων, στο παζάρι της Λάρισας…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω