Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην εφημερίδα “Argumenty i Fakty”, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τις γαστρονομικές προτιμήσεις του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με το Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απολαμβάνει απλά πιάτα, αλλά αποφεύγει τα ψημένα τρόφιμα. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο φαγητό το οποίο είτε δεν αρέσει είτε έχει σε αυτό δυσανεξία ο Πεσκόφ δήλωσε πως “δεν γνωρίζω κάποια τέτοια τρόφιμα. Έχει πολύ απλές προτιμήσεις για φαγητό και σίγουρα δεν μετατρέπει την κουζίνα σε κάποιο είδος λατρείας. Τρώει συνηθισμένο φαγητό, αλλά προσπαθεί να αποφύγει τα ψημένα”.

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τάιγκα της Σιβηρίας, ρωτήθηκε ο Πεσκόφ για τα ασυνήθιστα ρούχα που φορούσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της απόδρασης του στην Σιβηρία. “Δεν ενδιαφέρεται πολύ για αυτό(ντύσιμο). Ξέρετε, τα κοστούμια και τα πουκάμισα που φοράει μοιάζουν σχεδόν ίδια. Ωστόσο στην Τάιγκα λόγω του κρύου δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω με πουκάμισο. Για να το θέσουμε πιο απλά, η ενδυμασία του εξαρτάται από το πού βρίσκεται“, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν δεν έχει προσωπικό σχεδιαστή μόδας.

Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Περισσότερα Εδω