Σε εργασιακούς χώρους του κλάδου του Φαρμάκου σε Βόλο και Λάρισα περιόδευσε την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Λάρισας, με επικεφαλής την Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και τον Στέλιο Μπάρμπα, πρόεδρο του Συνδικάτου Λάρισας.

Περιοδείες έγιναν στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη και στην «Argofarm» στο Βόλο, στις φαρμακαποθήκες ΠΡΟΣΥΦΛΑ, ΣΟΦΛΑ, «Larissa pharm» και στην ιατροφαρμακευτική εταιρεία «RONTIS» στη Λάρισα.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης με τους εργαζόμενους ήταν το ζήτημα της υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, καθώς οι εργαζόμενοι από το 2010 δουλεύουν χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οπως αποτυπώθηκε στις συζητήσεις, στις επιχειρήσεις αυτές εργάζονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πολύ χαμηλούς μισθούς, ανύπαρκτα δικαιώματα.

Η Γ. Ταβουλάρη σημείωσε πως την ίδια στιγμή που ο κλάδος του Φαρμάκου – Καλλυντικού βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και τα κέρδη των επιχειρήσεων διογκώνονται, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον χαμηλό μισθό τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, βλέπουν να επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις, να μεγαλώνει η εντατικοποίηση. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δυναμώσουν το Συνδικάτο, να πιστέψουν στη δύναμή τους και να μπουν συλλογικά και αποφασιστικά στον αγώνα, για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες. Ηδη το Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής έχει πάρει απόφαση για κλαδική απεργία στις 23 Ιούνη, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει και η Ομοσπονδία για το ίδιο θέμα. Παράλληλα, η Γ. Ταβουλάρη μετέφερε την πείρα από τις μάχες που δόθηκαν σε μια σειρά κλάδους, όπως οι Κατασκευές, όπου η Ομοσπονδία Οικοδόμων κατάφερε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, ύστερα από πολύχρονη σκληρή μάχη, που περιελάμβανε και πολλές κλαδικές απεργίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναδείχτηκε η σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στις 18-19/6 στην Αθήνα, στην οποία μαζί με την Ομοσπονδία και το συνδικάτο Φαρμάκου στη Λάρισα που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής, θα συμμετάσχουν εκατοντάδες συνδικάτα που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια μια σειρά από μάχε, ς για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων, για να αποκρουστεί η αντεργατική πολιτική, να μπλοκαριστούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για την υγεία του λαού, για μέτρα κατά της ακρίβειας κλπ.

Η Γ. Ταβουλάρη επισήμανε χαρακτηριστικά, πως “σε μια περίοδο που νέα δεινά που περιμένουν τον λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα, την ένταση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, συζητάμε για τους προβληματισμούς που υπάρχουν σε χιλιάδες συναδέλφους για τον ρόλο των συνδικάτων, για το πως αυτά θα γίνουν το αποκούμπι του κάθε εργαζομένου, οργανωτές της πάλης για σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών. Συζητάμε για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δραστηριότητα και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με σκοπό να δυναμώσουν το επόμενο διάστημα οι εργατικοί αγώνεςνα ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, ώστε να μπορεί η εργατική τάξη να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, να μετρά αποτελέσματα στην κάλυψη και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω