«Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ, για να τιμήσουμε την ιστορία και την προσφορά της Σχολής Ικάρων, στην πορεία του έθνους μας, από το 1931 μέχρι σήμερα.

Είμαστε υπερήφανοι για τη Σχολή Ικάρων, που γεννά στελέχη με υψηλό επαγγελματισμό και σημαντική προσφορά στην αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, έχοντας κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό συμμάχων και αντιπάλων».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας κατά την παρουσία του στην επετειακή εσπερίδα τιμής και μνήμης “90 Χρόνια Σχολή Ικάρων 1931 – 2021”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Πρεζεράκο και τα μέλη του Συνδέσμου, για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, εστίασε στη σημαντική δράση και προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας εν καιρώ ειρήνης, αλλά και στη θαυμαστή ετοιμότητα και συμβολή της στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την προστασία της χώρας, τονίζοντας:

«Η Πολεμική Αεροπορία, είναι το καμάρι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα “ελληνικά φτερά” οδηγούν την πατρίδα μας ψηλά και με ασφάλεια, σε μια νέα εποχή.

Η κυβέρνησή μας, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, με σχέδιο και πίστη στις δυνατότητές τους, υλοποιεί ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης, με την απόκτηση των 24 υπερσύγχρονων, μαχητικών Rafale, διευρύνοντας τις συμμαχίες της στη διεθνή σκακιέρα, με γνώμονα τις ανάγκες του σήμερα αλλά και του αύριο.

Ενισχύουμε, έτσι, τη θέση της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ως πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός, τόνισε πως στο πρόσωπο των αποφοίτων της Σχολής Ικάρων, ευχαριστεί όλους τους Έλληνες Ίκαρους, που κυριαρχούν σήμερα στους αιθέρες αλλά και αποτίει φόρο τιμής σε όλους εκείνους, που σε αυτά τα 90 χρόνια, έχασαν τη ζωή τους “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω