Αντίκες και μεταξωτές κουρτίνες ήταν μερικές από τις δαπανηρές αγορές του Πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε το T-live και η Μάρω Κανελλάκη. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πωλήτρια του καταστήματος, η πρεσβυτέρα πήγε εκεί πριν από περίπου δέκα χρόνια και μαζί της είχε και διακοσμήτρια, η οποία επέλεξε τις μεταξωτές κουρτίνες.

«Ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή, για κουρτίνες. Ήταν Σεπτέμβριος. Είχε έρθει με μια διακοσμήτρια και ψώνισε κουρτίνες, μεταξωτές κουρτίνες. Αν θυμάμαι καλά γύρω στις τρεισήμισι χιλιάδες» είπε χαρακτηριστικά η πωλήτρια του καταστήματος.

-Τι σας έκανε εντύπωση όταν είχε έρθει στο κατάστημα. Ήταν απαιτητική, ήταν σεμνή;

«Δεν μπορώ να πω. Σεμνή ήταν, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν, ήταν σεμνή. Απλώς, μου έκανε εντύπωση ότι… η «Κιβωτός» να ψωνίζει κουρτίνες τώρα, με τέτοιο ποσό και εκείνη την εποχή κιόλας. Θυμάμαι ότι είχε έρθει με διακοσμήτρια. Όλη την επιλογή την είχε κάνει η διακοσμήτρια. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μεταξωτές κουρτίνες» δήλωσε η πωλήτρια.

«Οι ακριβές αγορές πίσω από τα φιμέ τζάμια»

Υπάλληλος καταστήματος που πουλάει αντίκες και πρόσφατα εξυπηρέτησε τον πατέρα Αντώνιο, υποστηρίζει ότι ο ιερέας έκανε τις πανάκριβες αγορές του μέσα από αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια.

«Δεν μου άρεσε και όλος αυτός ο τρόπος. Δηλαδή, ότι κάποιος είναι, κάποιος πολύ σπουδαίος, κάποιος VIP. Με την έννοια ότι είχε όλους αυτούς γύρω του να μιλάνε αντί για αυτόν. Τώρα φανταστείτε να είσαι στο κατάστημα και να είναι παρκαρισμένο το τζιπ έξω από το μαγαζί και να ζητάνε να του πηγαίνουν τα πράγματα, να τα βγάζουν από το μαγαζί, έξω από την πόρτα, αντικείμενα και να τα πηγαίνουν έξω από το αμάξι, να τα βλέπει μέσα από το τζάμι το φιμέ, για να δει αν του κάνουν ή όχι» δήλωσε η πωλήτρια του καταστήματος.

«Οι ακριβές αντίκες και το επάργυρο αλατοπίπερο»

«Ήταν ένα γκρουπ πραγμάτων, είχαμε εισπράξει τότε 700 ευρώ. Δηλαδή συνολικά είχε ψωνίσει 4 ή 5 φορές. Τη μια φορά ήταν τα 700 ευρώ, την άλλη φορά ήταν 900, την άλλη ήταν 340. Δεν ήταν όμως για την Κιβωτό, ήταν είδη σπιτιού.

Το αλατοπίπερο, σαν αλάτι και πιπέρι, τα επάργυρα που ήταν δυο παλιά κομμάτια, εμείς τα είχαμε 60 ευρώ. Αλλά, τα πήρε μαζί με κάποια άλλα πράγματα, μαζί με έναν πίνακα, με κάποια άλλα, τα οποία όλα μαζί έκαναν 340» επεσήμανε η ίδια γυναίκα στο T-live και πρόσθεσε: «Εμένα μου είχε κάνει εντύπωση όταν είχε έρθει ο πάτερ, τη φορά που είχε έρθει στο μαγαζί, δεν απευθυνόταν καν. Δηλαδή ο ίδιος δεν σου μιλούσε, ενώ μπορεί να ήσουν μπροστά του, αν ήθελε κάτι να σε ρωτήσει, θα ρωτούσε τον (…) να σε ρωτήσει, να στο πει».

«Όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι, να αφιερωθείς τέλος πάντων, σε ένα τέτοιο πράγμα και ζητάς από τον κόσμο να σου δίνει από το υστέρημά του ή από κάποιους από το πλεόνασμα, δεν έχει σημασία και ξαφνικά εγώ σε βλέπω να έρχεσαι σε εμένα και να ψωνίζεις πράγματα, τα οποία είναι είδη πολυτελείας, προφανώς για εσένα, μου φάνηκε λίγο οξύμωρο».

Δες περισσότερα στο βίντεο από το T-live:

Περισσότερα Εδω