Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο του Europe GoesLocal, στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας. Στο συνέδριο προσκλήθηκε και παρευρέθηκε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, Τσιαντού Κυριακή.

Βασικός σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε επίπεδο Δήμων όσον αφορά το YouthWorking, η συζήτηση για το πώς οι ευρωπαϊκοί Δήμοι αντιμετωπίζουν το θέμα της ενεργοποίησης της νέας γενιάς, αλλά και η ανάδειξη των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, κατά την διάρκεια των workshops που πραγματοποιήθηκαν παρουσιάστηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Όσοι παρακολούθησαν έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τη λειτουργία του Συμβουλίου, καθώς είναι γεγονός ότι ελάχιστες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν συγκροτήσει Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας.

Επίσης, στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, με τον οποίο οι Έλληνες συμμετέχοντες συνομίλησαν και τόνισαν την αναγκαιότητα του να αναγνωριστεί το YouthWorking στην Ελλάδα.  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω