Τις ειδικότητες που μπορούν οι νέοι να παρακολουθήσουν στα δημόσια αγροτικά ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής που φέτος συμπληρώνει 111 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην εκπαίδευση νέων σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Την παρουσίαση των ειδικοτήτων έκαναν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χουρουτουνιάν μαζί με τον διευθύνοντα σύμβολο του οργανισμού, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη αγροτικών Θεμάτων Θεσσαλίας, Αποστόλη Μπίλλη, του αντιδημάρχου Λαρισαίων, Γιάννη Αλεξούλη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων αγροτών και πολλών άλλων.


Στην Αβερώφειο Γεωργική σχολή βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της, μαθητές από αντίστοιχα τμήματα σχολείου της Πολωνίας.


Την ξενάγηση των μαθητών και εκπαιδευτικών συνοδών του σχολείου έκανε ο καθηγητής της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, Νίκος Τσουλούφας μαζί με τους σπουδαστές της σχολής.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσίασης των ειδικοτήτων των δημόσιων αγροτικών ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, πραγματοποιήθηκαν ειδικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα το ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, παρουσίασε τις ειδικότητες του “Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων” και του “Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων”.
Επίσης, η διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Διευθύντρια του ΙΕΚ, αλλά και επαγγελματίες – απόφοιτοι της Σχολής αναφέρθηκαν στα πολύτιμα εφόδια που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου, το ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας, θα παρουσιάσει την ειδικότητα “Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογών σε Ξύλινες Κατασκευές”, ενώ η εκδήλωση με θέμα: “Καλλιέργησε το μέλλον σου: Γίνε Νέος Αγρότης”, θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. Σε αυτήν η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Διευθυντής του ΙΕΚ, καθώς και επαγγελματίες – απόφοιτοι της Σχολής θα αναφερθούν στον σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο του ΙΕΚ για τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση των αποφοίτων του στον κλάδο της Ξυλογλυπτικής και των Εφαρμογών σε Ξύλινες Κατασκευές.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω