Στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νοκόλιζα μίλησε ο 80χρονος σήμερα ηθοποιός, Γιώργος Σταυρόπουλος, ο οποίος περιέγραψε την περιπέτεια που ζει όταν αποφάσισε πριν τρία χρόνια να πουλήσει το κτήμα του στην Ξάνθη και να έρθει στην Αθήνα.

Η εν λόγω έκταση, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά, θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

«Το 2021 βρέθηκε ένας αγοραστής για το κτήμα, εξάλλου ήθελα και εγώ να έχω λίγα χρήματα. Η τιμή που το έβαλα ήταν 300.000 ευρώ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά, ο οποίος ενδιαφέρθηκε. Μου έδωσε αρχικά 40.000 ευρώ ως προκαταβολή. Όπως φαίνεται όμως, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του είχε άλλα σχέδια. Άρχισε να πουλάει το κτήμα μου σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ.

Κάθε στρέμμα βγάζει 5 οικόπεδα. Πήγαιναν να χτίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν, δεν υπήρχαν χαρτιά και τους έλεγε “υπομονή θα πεθάνει ο γέρος και θα είναι δικό μας”», αναφέρει ο Γιώργος Σταυρόπουλος.

«Όταν την περασμένη Τρίτη, τα ξημερώματα, μου έριξαν μολότοφ πάνω στη στέγη του σπιτιού μου, πίστεψα ότι έφτασε το τέλος μου. Επεκτάθηκε τόσο γρήγορα η πυρκαγιά, που ο Θεός μου έδωσε δύναμη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πετάχτηκα έξω από το σπίτι. Ήρθε η πυροσβεστική και βρήκε 3 μολότοφ, έκανα μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη.

Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά. Κάθε φορά που γίνεται μια επιχείρηση πηγαίνουν έξω από τα δικαστήρια και κάνουν συγκέντρωση. Είμαι πλέον άστεγος, φοβάμαι για τη ζωή μου», τόνισε ακόμη ο Γιώργος Σταυρόπουλος στην Espressso για τις περιπέτειες που βιώνει.

 

 

Περισσότερα Εδω