Πέθανε χθες, Τρίτη 2 Απριλίου ο γνωστός συνθέτης και πιανίστας Νίκος Καλαντζάκος. Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε και η σελίδα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Καλό ταξίδι μαέστρο, σε περιμένει ο Λαυρέντης να ενορχηστρώσεις τα τραγούδια του».

Από πλευράς του, ο Διονύσης Τσακνής έγραψε: «Ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, ο δάσκαλος (με τον υπέροχο τρόπο του) για όλους εμάς της μουσικής οικογένειας, έκανε το τελευταίο … αστείο του. Μας άφησε μόνους και λιγότερους. Νικολή μας να είσαι σίγουρος πως θα σταθούμε όλοι μας δίπλα στον Τονίνο και τη Διονυσία».

 

Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή, ο Νίκος Καλαντζάκος είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Ο γνωστός συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος έγραψε:

«Έφυγε από την ζωή ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελλάδος, ένας καλός άνθρωπος. Ο Νίκος Καλαντζάκος. Εξαιρετική ψυχή και καταπληκτικός πιανίστας. Συνεργαστήκαμε σε πάμπολλες δουλειές και για πολλά χρόνια. Σοβαρός, ευγενέστατος, αλάθητος, ευφάνταστος και με υψηλή μουσική ευαισθησία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αντίο αδελφέ μου, καλό σου ταξίδι στο φως».

Περισσότερα Εδω