Το 303 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως) επισκέφτηκαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Αντώνιος Οικονόμου, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός.

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος είχε καταθέσει αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν τρία παραγωγικά κτίρια του ΠΕΒ, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Οικονόμου, με τη συμμετοχή του διοικητή Βάιου Αργυρόπουλου και του υποδιοικητή Δημητρίου Μίχου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως, επιπλέον των απαραίτητων επισκευών, καθώς τα κτίρια κρίθηκαν «κίτρινα», η ηγεσία του υπουργείου οφείλει να εξετάσει και να προγραμματίσει, εφόσον καταστεί δημοσιονομικά δυνατό, την κατασκευή υπερσύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, ώστε το ΠΕΒ να αποκτήσει νέες υποδομές που θα συνδράμουν τους εργαζόμενους στο έργο τους.

Υπογράμμισε, δε, εκ νέου, την ανάγκη απομάκρυνσης των αμιαντοσκεπών από τα κτίρια του ΠΕΒ, που είχε επίσης ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποβάλλοντας σχετική αναφορά, στην οποία επισήμανε πως πρόκειται για ένα χρονίζον ζήτημα που αφορά τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας 300 ατόμων.

Ακόμη, σημείωσε πως πρέπει να διευθετηθούν επείγοντα ζητήματα πολιτικού προσωπικού, για τα οποία ενημερώθηκε από τη διευθύντρια πολιτικού προσωπικού κ. Ελισάβετ Μαργαρίτη.

Αποχωρώντας από το ΠΕΒ, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε:

«Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο 303 ΠΕΒ τον γ.γ. του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου η πολιτική ηγεσία να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς την κρισιμότητα του έργου που επιτελούν ένστολοι και πολιτικοί υπάλληλοι και να προτεραιοποιήσει τις απαραίτητες επισκευές στα κτίρια που “επλήγησαν” από τους σεισμούς.

Σε συνέχεια των αναφορών μου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είχα τη δυνατότητα να θέσω και δια ζώσης στον κ. Οικονόμου το αίτημά μας για την κατασκευή νέου βιομηχανικού κτιρίου αλλά και να επισημάνω την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από τα υφιστάμενα κτίρια.

Βρήκαμε ευήκοα ώτα και ελπίζω η πολιτική και η φυσική ηγεσία του υπουργείου να βρουν τους πόρους και να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αξιοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η τεχνογνωσία των έμπειρων στελεχών του ΠΕΒ, το οποίο επιτελεί έναν εξαιρετικά πολύτιμο ρόλο στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω