Στην 21η Γιορτή της Παραδοσιακής Πίτας στον Πυργετό , που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας και την Δ.Ο.Π.Α.ΠΕΠ. Τεμπών, παραβρέθηκε σήμερα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στον Πυργετό , που σφραγίζει πάντα τον τόπο μας,  με τις όμορφες εκδηλώσεις του. Φέτος, η γιορτή Παραδοσιακής Πίτας συμπληρώνει 21 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων με πρωτοστάτη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Είμαστε όλοι εδώ, μετά την απουσία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης τα τελευταία 2,5 χρόνια, λόγω των αποκλεισμών της πανδημίας, με την Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας να αποτελεί – γαστρονομικό και καταξιωμένο πλέον θεσμό-ορόσημο, για τα θερινά πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» .

Κάθε φορά,  σε αυτήν την όμορφη γιορτή γεύσεων , στην οποία οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν παραδοσιακές πίτες φτιαγμένες με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά και τις προσφέρουν απλόχερα με αγάπη , έρχονται στο νου μου, ωραίες αναμνήσεις και στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους, να γιορτάζουμε , να γευόμαστε και να γλεντάμε όλοι μαζί.

Η Γιορτή Πίτας, αποτελεί  γαστρονομική παράδοση, καθώς από γενιά σε γενιά μεταφέρονται τα μυστικά παρασκευής της ,του παραδοσιακού εδέσματος που αποτέλεσε  έναν εκ των βασικών τρόπων διατροφής, έθρεψε γενιές και γενιές ανθρώπων σε δύσκολους καιρούς , που με απλά υλικά της γης, όπως χόρτα, λαχανικά και γαλακτομικά προϊόντα, τρεφόταν μια ολόκληρη οικογένεια.

Η μεγάλη αξία όμως αυτής της εκδήλωσης, είναι το γεγονός ότι μας ένωσε, μας έφερε όλους εδώ, για να συνυπάρξουμε, να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα, να νιώσουμε τη χαρά της παρέας.

Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα της εκδήλωσης, που το αξιοποιούμε απόλυτα στους δύσκολους καιρούς μας, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και τις ρίζες μας και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία , γιατί τόσο η δικιά μας γενιά , όσο και οι προηγούμενες αλλά και οι επόμενες, πιστεύουμε στον Τόπο μας και στους Ανθρώπους μας, στη δύναμή μας και οφείλουμε να παραδώσουμε το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας, στους επόμενους».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω