Την ανάγκη να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την ανάπτυξη της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας ειδικά στο νομό Λάρισας, από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, επεσήμανε σε σύντομη συνομιλία που είχε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέστη στην εκδήλωση για την ετήσια κοπή πίτας του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κατάστημα της πόλης, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών.

Εκεί ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ, Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο συνεχάρη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και με τους προσκεκλημένους.

Την αμέσως επόμενη ημέρα ο κ. Καπετάνος παρευρέθη στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας για την κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης πίτας και την βράβευση των τοπικών επιχειρήσεων. Κατά την παρουσία του εκεί, συνεχάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Γιαννακόπουλο για την όμορφη εκδήλωση, ενώ, τέλος, πραγματοποίησε γόνιμες συζητήσεις με τους προσκεκλημένους, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο νομό μας και την ανάγκη να στηριχθούν τα τοπικά προϊόντα , με άμεσο αποτέλεσμα τη βιωσιμότητά της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σε σχετική του δήλωση, ο Χρήστος Καπετάνος επεσήμανε τα εξής: «Η οικονομία της χώρας μας, μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και μηδενικής ανάπτυξης, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Οικονομικών, τη φετινή χρονιά και την επόμενη θα έχουμε ρεκόρ αύξησης επενδύσεων και σταθερά δημοσιονομικά μεγέθη, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης καταδεικνύοντας, ως εκ τούτου, πώς τα δύσκολα χρόνια είναι οριστικά πίσω μας. Στις ευκαιρίες επενδύσεων, λοιπόν, που θα παρουσιαστούν εφεξής, ο νομός μας μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει, με ζητούμενο τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ταυτόχρονα με την περαιτέρω μείωση της ανεργίας. Ως νομός μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , ειδικά της μικρομεσαίας και την περαιτέρω τόνωση της αγοράς και οικονομίας της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Οικονομικών μόνο θετικά έχει να προσδώσει στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα στη χώρα μας, όπως επιβεβαιώνεται, εξάλλου, από τους επίσημους οικονομικούς δείκτες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω