«Ο Νίκος Παπαθεοδώρου είναι ο «μαιευτήρας» της ιστορίας της Λάρισας. Είναι ο άνθρωπος που μας κάνει να αγαπάμε ολοένα και περισσότερο τον τόπο μας, διαβάζοντας ιστορίες από το παρελθόν. Μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες, τις γκραβούρες, τα σκίτσα και τα χαρακτικά από ταξιδιώτες και καλλιτέχνες μιας άλλης εποχής. Είναι τυχερή η Λάρισα που έχει τον χαλκέντερο αυτόν ερευνητή ως βιογράφο της. Σταθερός, πράος, ταπεινός, εύστοχος συλλέγει ψηφίδα – ψηφίδα, και γράφει ακατάπαυστα με στόχο να μείνουν όλα αυτά στις επόμενες γενιές» δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα όπου έγιναν τα εγκαίνια της ιστορικής έκθεσης του ιστοριοδίφη, Νίκου Παπαθεοδώρου με τίτλο «Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα».

Μια έκθεση μοναδικής συλλογής που αποτελείται από εκατοντάδες αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών που καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αι. μέχρι και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

«Ο Νίκος Παπαθεοδώρου παράλληλα δωρίζει ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας συλλογής τους, στη Λάρισα με στόχο να αποτελέσει την «μαγιά» του Μουσείο Πόλης που επρόκειτο να γίνει στο Κτίριο Μουσών. Η κίνηση του, κάνει τα λόγια ευγνωμοσύνης να αποδεικνύονται φτωχά.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως η προχωράει μελέτη του Μουσείου Πόλης. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη διότι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων από την πρώτη στιγμή επέμενα πως αυτό το Μουσείο το έχει ανάγκη η Λάρισα και μάλιστα σ’ αυτό το εμβληματικό κτίριο. Από τον Οκτώβρη του 2020, είχα καταθέσει και πρόταση να ενταχθεί η «Δημιουργία Μουσείου Πόλεως στο Κτίριο Μουσών Αβραάμ» σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Νίκος Παπαθεοδώρου με την κίνησή του της συγκινητικής προσφοράς, γίνεται η καρδιά του Μουσείο Πόλης» κατέληξε η Λαρισαία πολιτικός και συνεχάρη όλους όσοι δούλεψαν για να υλοποιηθεί η έκθεση στην αίθουσα «Ειρήνη Κατσίγρα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω