Ο Άρης Λαμπεσόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αποχή του από την τηλεόραση, τον ρόλο του ως πατέρας και σύζυγος, ενώ απάντησε για πρώτη φορά για το περιστατικό που είχε ενοχλήσει τον Μίκη Θεοδωράκη…

«Δεν είχα δουλειά για να είμαι στην τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια. Πέσαμε και στην κρίση, αλλά και οι δουλειές ήταν λίγες. Κάποια στιγμή ήρθε και η φάση της Κύπρου, πολλοί ηθοποιοί έφευγαν για σειρές στην Κύπρο. Εγώ δεν είχα κάποια πρόταση για δουλειά στην τηλεόραση. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό, επιμένω όμως να αγαπώ την τηλεόραση», είπε αρχικά ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Η αποχή από την τηλεόραση και η βοήθεια από τη σύζυγό του

«Τα χρόνια αυτά εκτός τηλεόρασης, ήταν δύσκολα τα οικονομικά μου, αν δεν υπήρχε η σύζυγος, η οποία παρότι ήταν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με σταθερό μισθό και έχοντας δύο παιδιά, δεν ξέρω πού θα είχα βρεθεί. Με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα αυτού του επαγγέλματος που κάνω, δεν ξέρω τι θα είχα κάνει αν ήμουν μόνος. Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να αλλάξω δουλειά. Η σύζυγός μου, πάνω στην οικονομική κρίση, είχε τη δυνατότητα να φύγει στην Αμερική και της είπα πως αν έρθω κι εγώ εκεί ούτε ως βοηθητικός ηθοποιός δεν θα μπορώ να σταθώ», παραδέχτηκε ο ηθοποιός.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος ανέφερε για τα παιδιά του: «Αποφάσισα να μείνω εδώ ώστε μεγαλώνοντας να πω στα παιδιά μου: “Παιδιά, εγώ υπήρξα σε αυτό το επάγγελμα, εγώ υπήρξα και υπήρξα με τον τρόπο μου, τις δυνάμεις μου, αλλά υπήρξα”. Είναι η μεγάλη μου δύναμη αυτή, ότι υπήρξα με έναν δικό μου δρόμο στη δουλειά αυτή».

Η παρεξήγηση με τον Μίκη Θεοδωράκη

«Δεν μάλωσα με τον Μίκη Θεοδωράκη. Κοίταξε Χατζηδάκις και Θεοδωράκης ήταν μυθικά πρόσωπα. Τότε που ήρθε ο Χορν, ήρθε κι ο Χατζηδάκης μαζί και του είπα μπορώ να σας πω κάτι; Την εφηβεία μου την πέρασα μαζί σας. Έκανε μια παύση και μου είπε να συνεχίσεις να το κάνεις. Είπα τι μαγικοί άνθρωποι» είπε ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

«Είχα πάει στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και ο Μίκης ήταν ένας “ποταμός” επειδή έκανα την παράσταση του “Ποιος τη ζωή μου”. Η μοναδική φορά στο κάλεσμα αυτό που μου απηύθυνε τον λόγο ο ίδιος ήταν για να ρωτήσει κάποια στιγμή αν είμαι Εβραίος, “δεν είμαι εγώ κύριε Μίκη”, του είπα», αποκάλυψε ο Άρης Λεμπεσόπουλος για τη συνάντησή τους.

Σχετικά για τη δήλωση που ενόχλησε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Εκείνη την περίοδο έδωσα μια  συνέντευξή στον Θέμο Αναστασιάδη, ο Μίκης Θεοδωράκης ενοχλήθηκε γιατί το μοναδικό που είπα για εκείνον ήταν και αυτό που με είχε ρωτήσει στη συνάντησή μας, αν δηλαδή είμαι Εβραίος. Ο Μίκης ενημερώθηκε την άλλη μέρα για τη δήλωσή μου αυτή και με κάλεσε ο παραγωγός στο θέατρο και μου είπε: “Τι είπες;” “αυτό που με ρώτησε ο Μίκης”, του λέω, τι άλλο να πω, εγώ ήμουν ένα τίποτα μπροστά στον Μίκη Θεοδωράκη. Αγάπησα πάρα πολύ αυτή την παράσταση, ήταν γραμμένη από τον ίδιο», είπε ο Άρης Λεμπεσόπουλος καλεσμένος στο The 2night Show.

Περισσότερα Εδω