Σε μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την 110η επέτειο από την ηρωική μάχη και την απελευθέρωση της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό, επισημαίνονται τα εξής:

“Η ιστορία διδάσκει τη ζωή. Ή θα μπορούσε. Όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει ελπίδα. Σε εποχή πολλαπλών κρίσεων και αβεβαιότητας, η μελέτη της ιστορίας διαχρονικά διδάσκει ότι οι Έλληνες ενωμένοι και ομονοούντες μπορούν και επιτυγχάνουν θαύματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την Ελασσόνα όπου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Η καθοριστικής σημασίας νικηφόρα μάχη της Ελασσόνας, στις 6 Οκτωβρίου 1912 «μεγάλωσε» την Ελλάδα και ανέδειξε τη δύναμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Οι ιστορικοί κάνουν λόγο για μια περίοδο ανδρείας, αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας του ελληνικού έθνους, για τον μεγαλύτερο Ελληνικό στρατιωτικό άθλο μετά το 1821. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912 και του 1913 θεωρούνται ιδιαίτερης εθνικής και ιστορικής σημασίας για τον απανταχού Ελληνισμό, αφού η απελευθέρωση της Ελασσόνας άνοιξε το δρόμο για να απελευθερωθούν κατά τις συνεχείς συγκρούσεις και μάχες που ακολούθησαν η Μακεδονία, η Ήπειρος, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να γίνει η ενσωμάτωση της Κρήτης στον κεντρικό κορμό του ελληνικού κράτους.

Τιμούμε τους ήρωες της Μάχης, υποκλινόμαστε στη θυσία τους για μια ελεύθερη πατρίδα

Χρόνια Πολλά στις απανταχού Ελασσονίτισσες και στους Ελασσονίτες.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω