«Η “καρδιά” της ελληνικής περιφέρειας χτυπά δυνατά μέσα από εκδηλώσεις όπως η σημερινή, οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο μας, τις γαστρονομικές παραδόσεις του αλλά και την ιστορική εξέλιξη της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.»

Τα παραπάνω σημείωσε από την Τσαριτσάνη, χαιρετίζοντας τη 16η γιορτή πίτας του Συλλόγου Γυναικών της περιοχής, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας:

«Η ενότητα της οικογένειας και η συνοχή της κοινότητας συνιστούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων της Τσαριτσάνης και της Θεσσαλίας. Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του. Χαίρομαι, που βλέπω δεκάδες νέους και νέους, που τιμούν και συνεχίζουν την παράδοση του τόπου μας.

Το έργο του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης είναι αξιέπαινο και γνωστό σε όλη την Ελασσόνα. Η ετήσια γιορτή πίτας έχει καταστεί πλέον “θεσμός” και προσελκύει πολλούς επισκέπτες απ’ όλο τον Νομό Λάρισας, που απολαμβάνουν τη μαγειρική τέχνη και τις δημιουργίες των άξιων γυναικών της περιοχής.

Φέτος, είμαστε διπλά χαρούμενοι, αφού το “διαμάντι” της Τσαριτσάνης, η Οικονόμειος Σχολή, χαρακτηρίστηκε ως Νεώτερο Μνημείο του υπουργείου Πολιτισμού, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων. Η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης αποτέλεσε πυλώνα της πνευματικής αναγέννησης του τόπου μας, καθώς εκεί δίδαξαν οι μεγαλύτεροι λόγιοι του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όπως ο Πέζαρος, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Κούμας, ο Οικονόμου εξ Οικονόμων, που συνέβαλαν στην εθνική παλιγγενεσία και απελευθέρωση.

Με τη σημερινή γιορτή, ανταμώνουμε και πάλι, μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Εύχομαι, ολόψυχα, υγεία σε όλους και του χρόνου πάλι εδώ, τιμώντας τις παραδόσεις, τη νοικοκυροσύνη και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της Τσαριτσάνης, της Ελασσόνας, του Νομού Λάρισας.

Καλό καλοκαίρι!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω